V pondělí 9. dubna zakladatel Rohlik.cz Tomáš Čupr symbolicky zapíchl, v doprovodu Jiří Šafáře, majitele společnosti Český chřest, ceduli s logem Rohlíku do chřestového pole v Hostíně u Vojkovic, vzdáleného 20 minut od Prahy. Znamená to jediné – Rohlík zákazníkům za pár dní exkluzivně nabídne možnost objednat si nejčerstvější chřest na trhu. Celý proces trvá velmi krátkou dobu. Rychlý růst, ruční sklizeň, okamžité zchlazení, roztřídění a rozvoz. Tato superpotravina si zachová specifické vlastnosti pouhých 24 – 36 hodin po sklizni, poté začíná tvrdnout. Do té doby plánuje Rohlik.cz doručit čerstvý chřest k zákazníkovi.
Chřestová sezóna trvá jen od poloviny dubna do konce června, proto je dobré využít každé příležitosti k jeho konzumaci. Chřest má blahodárné účinky na lidský organismus, snižuje hladinu cukru v krvi a obsahuje látky snižující cholesterol. Rohlik.cz na svém webu pro zákazníky přichystal soutěž o 3 kg chřestu a 5000 kreditních poukázek. Výhercem se stane ten, kdo uhodne, kdy je chřest možné poprvé sklidit z pole Rohlíku. Soutěžní tipy je možné posílat do 13. dubna.
„Celý proces jsme dlouho ladili, abychom mohli chřest dostat co nejdřív k zákazníkovi. V supermarketech nemůže být český chřest k dispozici čerstvý a chutný tak jako u nás. V běžných supermarketech jde zboží na centrální sklad a z centrálních skladů se postupně dostává do prodejen. U nás jde z pole přímo k nám do Rohlíku a pak rovnou k zákazníkovi, proto vím, že budeme poskytovat jen to nejlepší,“ okomentoval Tomáš Čupr, zakladatel online supermarketu Rohlik.cz.
Více informací najdete na rohlik.cz/téma/cesky-chrest.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva