SFŽP: Na stránkách Priority se dočtete o slaměném domě a miliardě pro lepší ovzduší

11.03.2018 7:33 | Zprávy

Postavit dům není jen tak, stojí to peníze, nervy a čas. Jan Chvátal se rozhodl, že pro rodinu postaví dům ze slámy, který bude zatěžovat přírodu co nejméně. Přinášíme s ním rozhovor, doporučujeme pro devět z deseti budoucích stavebníků.

SFŽP: Na stránkách Priority se dočtete o slaměném domě a miliardě pro lepší ovzduší
Foto: Státní fond životního prostředí
Popisek: Státní fond životního prostředí

Věnujeme se i dalším pasivním domům, které se účastnily soutěže Pasivní dům 2017. Jsou to zajímavé stavby, jak z ekologického, tak architektonického pohledu. Jejich majitelé většinou získali stovky tisíc korun z dotačního programu Nová zelená úsporám, který podporuje výstavbu pasivních domů.

Další chystanou novinkou jsou dotace na zlepšení ovzduší v Moravskoslezském kraji. Miliarda korun půjde na výměnu kotlů a další opatření, díky nimž budou moci lidé dýchat čistší vzduch.

Peníze z Operačního programu Životní prostředí pomohou obcím i se zateplováním veřejných budov. K dispozici jsou miliardy na zateplení nebo třeba výměnu oken  školky, sokolovny, ale i dalších budov ve vašem městě.

V galerii projektů přinášíme příklady, jak peníze z dotací konkrétně pomohly na různých místech republiky. Zaměřili jsme se tentokrát na projekt sanace skály ve znojemské ulici U Obří hlavy, ze které snad nikomu kámen na hlavu nespadne.

Vedle toho vás čeká zajímavý mix zpráv ze zahraničí, ze světa technologií i z domova.

Přejeme příjemné čtení.

Březnový informační zpravodaj Státního fondu životního prostředí ČR Priorita můžete stáhnout ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

SPD nebo Piráti

Kdo je pro vás přijatelnější partner? Přijde mi, že byste radši spolupracovali se SPD než s Piráty, je to tak? A proč je tak důležité, kdo má nebo nemá ve sněmovně post místopředsedy, k čemu nám lidem tato funkce je?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Sražený vlk na dálnici D1 nedaleko Prahy

22:03 AOPK ČR: Sražený vlk na dálnici D1 nedaleko Prahy

Koncem minulého týdne bylo na dálnici D1 mezi 13 a 14. kilometrem nalezeno autem sražené zvíře, prav…