Senátorka Zwyrtek Hamplová: V Jižní Koreji již vědci zkoumají data covidové doby

07.08.2024 9:03 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke covidu a Institutu SYRI.

Senátorka Zwyrtek Hamplová: V Jižní Koreji již vědci zkoumají data covidové doby
Foto: archiv: Jana Zwyrtek Hamplová
Popisek: Jana Zwyrtek Hamplová, advokátka

Začneme také seriózně vědecky zkoumat a problémům zavčas předcházet, nebo budeme pouze platit instituty s účelovým zadáním?

V Jižní Koreji již vědci zkoumají data. Některá nepotvrdili (autoimunitní onemocnění), jiná bohužel ano. U nás, a tím mám na mysli Evropu, se zatím zuby nehty bráníme především tomuto vědeckému zkoumání. Zvýšený počet čehokoli (nepřehlédnutelná "náhlá úmrtí") se chce systematicky "promlčet". Pravdě ale nikdo neuteče, jen ji může přebít dalšími tématy.

V této souvislosti připomínám z článku s názvem "Experti blízcí Fialovi. A „schovaných“ 500 milionů korun v institutu", zveřejněném dne 1.8.2024 na Parlamentních listech, až neuvěřitelnou citaci (vykřičníky jsou mým doplněním): 

"Boj proti populismu (!!!) se stal velkým tématem institutu, který za více než 500 milionů (!!!!!!!!!!) určených na pocovidovou obnovu bádá o systémových rizicích společnosti. Experti z Univerzity Karlovy a Masarykovy univerzity, z nich někteří jsou blízcí bývalému rektorovi této školy Petru Fialovi, nejnověji (!!!!) chtějí dokázat, že i neochota k očkování je projevem nedůvěry k institucím a nedostatku vzdělání (!!!!!!)".   

"Bádání šlo ještě dále a identifikovalo potenciální „antivaxery“ jako lidi s malými příjmy, nižším vzděláním a omezeným rozhledem."

V září se má v Senátu konat akce, kde se o výsledcích této práce za 500 milionů má hovořit. Pořadatelem je právě Národní institut pro výzkum socioekonomických dopadů nemocí a systémových rizik.

Co myslíte, neměla bych tam jako typický reprezentant "osoby s malými příjmy, nižším vzděláním a omezeným rozhledem" zajít, a položit těm "s vysokými příjmy - patrně z těch 500 milionů", a "vzdělaným" nějakých pár hloupých otázek?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Protipovodňový a ekologický projekt dokončily Lesy ČR na Frýdeckomístecku

22:03 Protipovodňový a ekologický projekt dokončily Lesy ČR na Frýdeckomístecku

Protipovodňové opatření na toku Hluchová v intravilánu obce Bystřice na Frýdeckomístecku dokončily L…