Při kontrole inspektorky SVS zjistily, že na stánku jsou vystavené masné výrobky nabízeny k prodeji nechráněné před kontaminací z vnějšího prostředí. Jednalo se zhruba o šedesát kilogramů nebalených tepelně opracovaných masných výrobků a fermentované trvanlivé masné výrobky. Konkrétně šlo o klobásy různých druhů, špekáčky, párky, uzená kachní prsa a tlačenku. Výrobky byly uloženy pouze na tácu, bez jakékoliv ochrany před kontaminaci. V blízkosti stánku navíc v době prodeje probíhaly stavební úpravy místní komunikace. Dále inspektorky zjistily, že u prodávaných potravin nebyl dodržen teplotní řetězec a teplota nabízených uzenářských výrobků neodpovídala požadované hodnotě. Právě v letních měsících v souvislosti s vysokými teplotami vzduchu rizika spojená se stánkovým prodejem rostou.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva