Nebyly zde dodrženy požadované teploty pro skladování, některé potraviny neměly náležité označení, část živočišných produktů byla neznámého původu a skladovací prostor byl znečištěn.
Ve skladu kontrola odhalila mimo jiné různá balení vepřového a hovězího masa o celkové váze přes 30 kg při nevyhovující teplotě prostředí + 9 °C. Legislativa však požaduje pro maso teplotu nejvýše +7 oC, pro drůbeží maso nejvýše + 4 oC a pro vnitřnosti nejvýše + 3 oC.
Jako hlavní pochybení kontrola identifikovala absenci požadovaného schválení skladu, dále pak nedodržení chladírenského řetězce a nedostatečné prokázání původu. Inspektoři SVS na místě pozastavili činnost provozu, zjištěné závadné produkty znehodnotili obarvením a nařídili jejich neškodné odstranění na náklady provozovatele v asanačním podniku. Ve správním řízení hrozí provozovateli neschváleného skladu podle veterinárního zákona za všechna zmíněná pochybení pokuta až do výše 1 mil. Kč.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva