Při kontrole v Dejvicích bylo inspektory zjištěno, že jeden prodávající nabízel přes 172 kg různých masných výrobků, které byly uchovávány a uváděny na trh při teplotě prostředí +16 °C, přičemž prodejní stánek nebyl vybaven chladicím zařízením. Navíc tyto potraviny (klobásy, sekaná, uzený bok, slanina, špek, prejt, škvařené sádlo, škvarky, škvarková pomazánka) nebyly na prodejním stánku náležitě chráněné před kontaminací a chyběl odpovídající přívod teplé nebo studené pitné vody.
Prodejce dále neměl uveden přesný obchodní název a adresu sídla výrobce a prodávané výroky nedisponovaly povinným údajem o datu použitelnosti nebo datu minimální trvanlivosti.
SVS uskutečnila kontrolu také na trzích v Praze – Zličíně, kde veterinární inspektoři zjistili u stejného prodejce jako na trhu v Dejvicích další pochybení. Prodejce zde nabízel telecí paštiku za vysokých teplot se smyslovými změnami a dále krůtí párky s prošlým datem použitelnosti.
Veterinární inspektoři na místě zakázali uvádění zmíněných produktů na trh ukončením prodeje a potraviny obarvením znehodnotili. Prodejci za všechny uvedené prohřešky hrozí ve správním řízení pokuta do výše 50 milionů Kč.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva