Turistický spolek Lipenska: Hotely a penziony na Lipensku už jsou koncem roku obsazené jako před covidem

20.12.2023 22:03 | Tisková zpráva

Hotely a penziony na Lipensku mají v závěru roku stále dostatek místa pro zájemce o ubytování. Většinou je v hotelech, v období od 24. prosince do začátku ledna obsazeno z 60 až 70 procent kapacity. Některé mají už plno. Podle hoteliérů je situace nyní podobná jako před pandemií nemoci covid-19.

Turistický spolek Lipenska: Hotely a penziony na Lipensku už jsou koncem roku obsazené jako před covidem
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

Patrný je ale také trend poslední doby, kdy se velká část hostů rozhoduje o ubytování na poslední chvíli. Podíl mezi našimi i zahraničními turisty je různý.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43745 lidí

„Přes vánoční svátky máme obsazenost 60 procent a další rezervace stále ještě chodí. Od 27.12.2023 přes Silvestra jsme plně obsazeni a nemáme jediný volný apartmán z celkem 81. Přes Vánoce převažuje česká klientela a následně půl napůl holandská a německá. Přes Silvestra pak převažují hosté z Německa, kteří mají prázdniny až do 7.1.2024. Obsazenost je o něco lepší než vloni a již jsme téměř na číslech z předcovidových let 2018 a 2019,“ uvádí Luboš Krejza z lipenského Lipno Lake Resort.

„Obsazenost Hotelu Element je přes Vánoce kolem 70 procent, prozatím je ještě rezervace formou „last minute" možná, Silvestr je s obsazeností na tom podobně. V termínu od 22.12. – 31. 12. 2023 je přes 45% rezervací ze zahraničí (cizinci). Hotel je velmi oblíbený mezi rakouskou a německou klientelou. Obsazenost je obdobná jako loni. Očekáváme 100% obsazenost,“ uvádí Radmila Furišová Petráňová z lipenského hotelu Element.

„Je to obvyklé jako každý rok, žádné zásadní změny oproti loňsku. Vánoce máme plné zhruba na polovinu a Silvestr 80 procent. Pobyty prodáme v následujících dvou týdnech,“ uvádí Martin Prokeš, manažer z resortu Relax v Dolní Vltavici. V hotelu Korzo Lipno se obsazenost pohybuje okolo 70 procent, jde převážně o tuzemskou klientelu. Podle zdejšího zaměstnance Jiřího Šilhy jde o podobné množství jako v předchozích létech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

19:15 Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

Prezident České republiky Petr Pavel na Pražském hradě opět jmenoval nové generály z řad vojáků z po…