Turistický spolek Lipenska: Loučovický festival Papírek pokračuje představením o kovářce a čertovi

02.08.2024 22:03 | Tisková zpráva

Divadelní festival Loučovický papírek pokračuje tuto neděli 4. srpna dalším představením, v loučovickém sále tentokrát zahrají písečtí herci z Prácheňské scény autorskou pohádku. „O mazané kovářce a čertu Matlafouskovi“, kterou sepsal principál souboru Karel Smola.

Turistický spolek Lipenska: Loučovický festival Papírek pokračuje představením o kovářce a čertovi
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

„K napsání mě přiměla potřeba mít pohádku v repertoáru našeho divadelního spolku. Zároveň jsem měl puzení pokusit se napsat pohádku hezkou českou, hudební a pro co nejširší divácké spektrum. Do jaké míry se záměr podařil nechávám na posouzení ctěného diváka,“ uvádí Smola.

„… Budu vám dneska vyprávět o městečku, které stojí daleko, daleko odtud, za horou vysokou, za řekou širokou, za lesem hlubokým, jak už to v pohádkách bývá. Na první pohled je to městečko obyčejné, na pohled druhý však plné neobyčejných lidiček…“ tak svou pohádku Karel Smola popisuje.

Divadelní spolek – Prácheňská scéna v Písku byl založen roku 1997 s cílem navázat na více jak stopadesátiletou tradici ochotnického divadla v Písku. V současné době má spolek okolo třiceti členů ve věku od deseti do osmdesáti let. Za svou více jak pětadvacetiletou historii se Prácheňská scéna zúčastnila mnoha přehlídek amatérského divadla a získala řadu ocenění.

Loučovický papírek začal v neděli 28.července, kdy se v obci u Lipna představili herci z Národního divadla Čkyně, kteří sehráli pohádku O 12 měsíčkách.

„Výborně jsem se pobavil a těším se na další pohádku,“ uvádí starosta Loučovic Jan Kubík. V neděli 11.srpna tu zahraje Marešova divadelní společnost České Budějovice, představení se jmenuje Pohádky z kufru.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tisk.cirkev.cz

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

36. týden na Energetické burze ČMKB

9:10 36. týden na Energetické burze ČMKB

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) byly ve 36. týdnu uzavřeny kontrakty na dodávku 171 t…