Richard Turek je na celém Lipensku známý jako provozovatel vyhlášené hůrecké restaurace s rybími specialitami. S letošní zimou se rozhodl naplno věnovat svému oboru, a tím je rybářství a zpracování ryb.
„Pronajal jsem si další rybníky kvůli tendenci expandovat v oboru. A není to jen kvůli tomu, že se chci věnovat chovu lososovitých a dalších spíše okrajových druhů ryb ale i recirkulaci, akvaponii a následnému zpracování rybího masa,“ uvedl Turek.
Rybník se jmenuje Pod Jelmem a nachází se poblíž Horní Plané, pod osadou Jelm, která leží ve směru z Horní Plané na Hodňov. V areálu pstruhařství v Hůrce je možné celý rok chytat pstruha duhového a sivena amerického, v letním období ještě navíc kapry, amury a líny trofejních velikostí.
„Zájem o zimní rybolov je enormní! Nejčastěji se setkáváme s rekreačními rybáři a rodinami s dětmi. V areálu pstruhařství v Hůrce se chytá sedm dní v týdnu vždy od osmi do šestnácti hodin a to celoročně, na rybníku Pod Jelmem, se chytá pouze o víkendech nebo po dohodě,“ uzavřel Turek.
Chytání na jeden den tu stojí 200 Kč, za chycené ryby, které si zájemce chce odnést, platí zvlášť.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva