Týden s kaprem se zaměří především na tento druh, který tvoří 90 % veškeré produkce českých ryb. Ryba na talíř představí zejména rybí kuchyni, a to například na farmářských trzích, rybářských slavnostech, výlovech rybníků a akcích Poznej svého farmáře. Kuchaři na nich budou v mobilním stánku upravovat sladkovodní ryby, ukážou způsoby jejich zpracování a nabídnou i ochutnávky.
Na přelomu listopadu a prosince akce vyvrcholí několika velkými samostatnými slavnostmi. Tyto Rybářské slavnosti se uskuteční v různých krajích České republiky. Návštěvníci se mohou těšit na různé soutěže a bohatý doprovodný program.
Nejvíce kaprů, 85 %, se prodá v období kolem Vánoc, přibližně 7 % ve velikonočním čase a zbylých zhruba 8 % v průběhu roku, především v létě na grilování. Pro domácí trh je určeno 60 % kaprů, zbytek jde na export (zdroj: Rybářské sdružení České republiky).
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva