ÚOHS: Úřad povolil skupině Colt převzít výrobce střeliva Sellier & Bellot a.s.

17.04.2024 13:04 | Tisková zpráva

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů Colt CZ Group SE a Sellier & Bellot a.s. (dále jen „skupina Colt“ a „S & B“). Spojení podle zjištění Úřadu nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže. Rozhodnutí o povolení spojení již nabylo právní moci.

ÚOHS: Úřad povolil skupině Colt převzít výrobce střeliva Sellier & Bellot a.s.
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Společnost Colt CZ je kontrolována společností Česká zbrojovka Partners SE. Skupina Colt je celosvětově činná v oblasti zbrojního průmyslu, a to zejména v oblasti výroby ručních palných zbraní, a dále v menší míře rovněž v oblasti výroby taktického vybavení. Od roku 2023 působí skupina Colt rovněž v oblasti výroby munice prostřednictvím švýcarské společnosti saltech AG.

Společnost Sellier & Bellot a.s. se zabývá výrobou munice malé ráže, a to jak pro účely komerční (lovecké, sportovní či sebeobranné), tak pro využití v rámci armády a policie.

S ohledem na skutečnost, že společnost S & B je významným českým výrobcem munice malé ráže a současně skupina Colt je významným českým producentem malorážních zbraní, oslovil Úřad odběratele spojujících se soutěžitelů, a to jednak z řad veřejných institucí, které poptávají výše uvedené produkty v rámci výběrových řízení, a jednak z řad tzv. komerčních odběratelů.  Ani podrobnější prošetření uvedených oblastí nepřineslo informace o tom, že by posuzované spojení mohlo mít negativní dopady na hospodářskou soutěž na území České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…