ÚZSVM: Zdánlivě neprodejný byt z vyloučené lokality už má nového majitele

24.12.2019 14:17 | Zprávy

Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových v Chomutově se podařilo prodat byt 3+1 o celkové výměře 69 m2 za 41 500 Kč.

ÚZSVM: Zdánlivě neprodejný byt z vyloučené lokality už má nového majitele
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pracovníci ÚZSVM občas řeší velké výzvy a toto byla jedna z nich. ÚZSVM získal na základě projednání likvidace dědictví bytovou jednotku v Litvínově, která je součástí deprivovaného sídliště v místní části Janov.

Jak byt, tak i samotný dům jsou ve velmi špatném stavu. Byt je neužívaný, odpojený od veškerých energií, zajištěný proti trestné činnosti a bude vyžadovat výdaje spojené s uvedením bytu do obyvatelného stavu. K bytové jednotce náleží odpovídající vlastnický podíl na bytovém domě a zastavěných pozemcích.

Prodej tohoto bytu byl velmi krkolomný. Nejprve tento byt nabízel Okresní soud v Mostě v rámci vyrovnání dluhů po zemřelé odhadní cenu ve výši 130 000 Kč.  Žádný zájemce se však nepřihlásil a byt byl nabízen za kupní cenu ve výši 90 000 Kč. Poté se soud snažil tento byt zpeněžit prostřednictvím soudní exekutorky, která provedla elektronickou dražbu. Ani v tomto případě nebyl prodej úspěšný, i když došlo k postupnému snížení částky až na 65 000 Kč.

Soud tedy zkonstatoval, že o byty v dané lokalitě není zájem a byt je neprodejný. Proto rozhodl, že majetek, který se nepodařilo prodat v rámci likvidace dědictví, připadne státu, tedy ÚZSVM.

Bytovou jednotku se nakonec ÚZSVM podařilo prodat v šestém kole výběrového řízení s aukcí. Minimální kupní cena byla pro toto kolo stanovena ve výši 24 600 Kč. Do výběrového řízení byla doručena jediná nabídka ve výši 41 500 Kč a stala se tak nabídkou vítěznou.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Transformace ekonomiky

To, že je potřeba se ví už dlouho, ale jak té transformace docílit? Protože nehrozí jinak, že bude jednou z nejzaostalejších zemí v EU, hlavně pokud se bude dál prosazovat zelená politika? A pokud se něco nestane, nehrozí, že budeme dále chudnout i jako lidé, a že naše životní úroveň bude v porovnán...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ pokračuje v přechodu klíčových kontrol materiálů do vlastních rukou

11:42 ČEZ pokračuje v přechodu klíčových kontrol materiálů do vlastních rukou

Hned dvě nová zařízení pořídil ČEZ pro rozšíření kontrol ve své materiálové laboratoři v Tréninkovém…