ÚZSVM hledá nového majitele pro výjimečnou nemovitost v centru Liberce

22.10.2022 21:05 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) dnes na svých webových stránkách www.nabidkamajetku.cz vyhlásil výběrové řízení s elektronickou aukcí budovy bývalého Skloexportu v Liberci. Minimální cena za tuto výjimečnou nemovitost z 30. let 20. století činí 79 070 900 korun.

ÚZSVM hledá nového majitele pro výjimečnou nemovitost v centru Liberce
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

lektronická aukce této administrativní budovy začne 15. listopadu 2022 v 10 hodin a potrvá do 16. listopadu do 10 hodin. Před začátkem aukce, tedy do 14. listopadu do půlnoci, musí zájemci složit kauci ve výši 8 milionů korun. Termíny prohlídek budovy pro zájemce jsou naplánovány ve dnech 2. listopadu (v 10:00) a 8. listopadu (ve 14:00). Více informací o prodeji této jedinečné nemovitosti naleznete zde.

Čtyřpatrová administrativní budova, která byla dříve ve vlastnictví společnosti Skloexport a.s., byla postavena v letech 1938-1930 na rohu ulic Žitavská a tř. 1. máje. V budově se nacházejí zejména kancelářské prostory, sklady, archiv či osobní a nákladní výtah. Celková podlahová plocha činí 9 357 m2. Objekt se nachází v těsné blízkosti libereckého vlakového a autobusového nádraží.

ÚZSVM převzal dlouhodobě nevyužívanou budovu od Generálního finančního ředitelství v květnu roku 2020. Pro ÚZSVM je budova bývalého Skloexportu nepotřebná, a proto pro ni v souladu se zákonem hledá nového vlastníka. Vzhledem k tomu, že o ni neprojevila zájem žádná státní instituce, hledá nového majitele prostřednictvím transparentní elektronické aukce na webových stánkách www.nabidkamajetku.cz.

ÚZSVM rovněž nabídl objekt bývalého Skloexportu Libereckému kraji a zaslal mu informace s podmínkami pro případný převod vlastnictví této nemovitosti. Nicméně žádné materiály ze strany Libereckého kraje ÚZSVM neobdržel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

11:44 Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

Během jednoho dne odhalili celníci na Teplicku tři nelegální přepravy minerálních olejů ze sousedníh…