V Náchodě bylo otevřeno nové kompetenční centrum rotorového předení

21.10.2015 11:30 | Zprávy

19. října 2015 otevřel Schlafhorst nové technologické centrum v Náchodě. Saurer Czech tu bude pracovat na vývoji dalších generací poloautomatických rotorových dopřádacích strojů série BD. Nové středisko přitom nebude fungovat pouze jako kompetenční centrum výzkumu a vývoje, ale ujme se také zajišťování nákupu pro řadu BD a další stroje firmy Schlafhorst.

V Náchodě bylo otevřeno nové kompetenční centrum rotorového předení
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

„Poloautomatické rotorové dopřádací stroje BD byly vynalezeny v 60. letech v Červeném Kostelci, nedaleko od Náchoda a dopracovány do takového stavu, že je bylo možné uvést na trh," říká Leo Franke, Managing Director firmy Saurer Czech. „Jsou výsledkem české pečlivosti. Nové technologické centrum v Náchodě bude v této tradici kvality pokračovat. V zájmu našich zákazníků z celého světa v našem novém kompetenčním centru výrazně podpoříme další vývoj technologie BD."

Poloautomatické rotorové dopřádací stroje firmy Saurer Czech využívají mezinárodního know-how v oblasti strojírenství. Na jejich vývoji spolupracují němečtí a čeští inženýři, výroba probíhá v Číně a nákupčí působí globálně. „Spolupráce nákupu a vývoje bude v budoucnu ještě užší," říká Jiří Mertlík, Sourcing Manager z Global Supply Managementu, „neboť mnohé inovace jsou možné až díky práci, kterou odvedou v oblasti vývoje naši subdodavatelé, a díky intenzivní spolupráci s nimi. Zejména tady ve východní Evropě pozorujeme výrazně rostoucí know-how dodavatelů. Tím, že soustředíme nákupní aktivity v Náchodě, budeme moci tento potenciál maximálně využít a přijít s inteligentními a kreativními strojírenskými řešeními. Z toho pak budou profitovat jak stroje BD, tak jiné přádelnické stroje firmy Schlafhorst, například Autocoro nebo Autoconer."

Otevření nového střediska se uskutečnilo za účasti místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace MVDr. Pavla Bělobrádka, Ph.D., MPA, představitelů města Náchod v čele se starostou a poslancem PČR p. Janem Birke a dalších zástupců hospodářské sféry. Po přivítání hostů vedením firmy bylo slavnostní otevření završeno prohlídkou nových prostor.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Budoucím kuchařům a cukrářům slouží špičkové školní pracoviště

11:12 Královéhradecký kraj: Budoucím kuchařům a cukrářům slouží špičkové školní pracoviště

Královéhradecký kraj vybudoval moderní cvičnou kuchyň a dílny odborného výcviku ve stávající budově …