VZP: Kyberšmejdi hledají nové dno, podvodné SMS míří do povodní zasažených oblastí

18.09.2024 22:28 | Tisková zpráva

Všeobecná zdravotní pojišťovna upozorňuje na opětovné rozesílání podvodných zpráv, které vzbuzují dojem výplaty peněz. Rozesílaná informace předstírá, že odesílatelem SMS zpráv je VZP (příp. Moje VZP) a příjemci zprávy slibuje „pojistnou výplatu“ po přihlášení do fiktivního systému. Dle všeho jsou zprávy určeny lidem z povodněmi zasažených oblastí.

VZP: Kyberšmejdi hledají nové dno, podvodné SMS míří do povodní zasažených oblastí
Foto: VZP
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

„Podvodníci se neštítí zneužít ani současnou mimořádnou situaci. Podle informací, které máme aktuálně k dispozici, cílí tato vlna podvodných zpráv na občany z oblastí zasažených povodněmi. První rozesílané zprávy jsme zaznamenali již v nočních hodinách, podle všeho ale jejich rozesílání z různých telefonních čísel stále pokračuje,“ varuje bezpečnostní ředitel VZP ČR Jan Svoboda.

Všechny, kterým přijde SMS s informací, že na ně „čeká pojistná výplata“, VZP ČR varuje, aby na takové zprávy nereagovali a nenásledovali žádné pokyny, které jsou v nich uvedené.

SMS jsou rozesílány s cílem získat od příjemce přístupové údaje například k bankovnímu účtu (pod smyšlenou záminkou výplaty peněz).

Uvedená webová adresa https://vzp-prihlaseni.sbs/ je falešná. ?VZP ČR proto na lidi apeluje, aby neotvírali žádné odkazy, které vedou mimo oficiální stránky VZP ČR dostupné ZDE.

Pokud si klient nebude jist, zda se jedná o falešnou zprávu od podvodníků, může si pravost ověřit na infolince VZP: +420 952 222 222.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Ombudsman: Zajistit volby ve vyplavených oblastech bude pro radnice náročné

16:33 Ombudsman: Zajistit volby ve vyplavených oblastech bude pro radnice náročné

V regionech zasažených povodněmi budou při nadcházejících krajských a senátních volbách pravděpodobn…