Vězeňská služba: Ministr Blažek navštívil Věznici Valdice

17.04.2024 16:01 | Tisková zpráva

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek navštívil Věznici Valdice. S náměstky pana ministra, generálním ředitelem, jeho náměstky a s prvním zástupcem ředitele věznice prošli prostory pro výkon trestu odsouzených mužů, navštívili dvě největší ubytovny, zdravotní středisko a pohovořili nejen se zaměstnanci, ale i s odsouzenými. Zavítali také do dominanty věznice, kostela sv. Josefa.

Vězeňská služba: Ministr Blažek navštívil Věznici Valdice
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Pana ministra Blažka zaujala mimo jiné výuka v místním školském vzdělávacím středisku SOU, kde měli studenti 2. ročníku učebního oboru Obráběč kovů hodinu informatiky. Pan ministr se zajímal jak o jejich studium, tak i o důvody výkonu trestu odsouzených. Ocenil náročnost práce ve věznici a profesionalitu všech zaměstnanců.

Během následného setkání mezi vedením ministerstva spravedlnosti a vedením vězeňské služby byla diskutována příprava nové koncepce vězeňství, možné změny zákonů týkajících se vězeňské služby a také byly otevřeny aktuální palčivé otázky českého vězeňství. Těmi je bezesporu situace v oblastech rozpočtu, zajišťování bezpečnosti, vzdělávání personálu a také nepříznivá personální situace. Právě Věznice Valdice je jednou z věznic s největším personálním podstavem, do plného počtu zde chybí téměř 100 příslušníků a zaměstnanců. 

Věznice Valdice je jedna z našich nejstarších věznic. Je situována v objektu dřívějšího kartuziánského kláštera, jako věznice funguje od roku 1856. Se svojí kapacitou 1 023 míst se řadí k našim největším věznicím. Je profilována jako věznice se zvýšenou ostrahou, kam jsou umísťováni odsouzení do typu zvýšená ostraha, ostraha se středním a vysokým stupněm zabezpečení. Ve Valdicích jsou odsouzení muži s delšími tresty, recidivisté a jinak nebezpeční odsouzení. Svůj trest zde odpykávají také muži odsouzení k doživotnímu trestu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

16:05 Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

Liberecká zoo se již v první třetině letošního roku může pochlubit hned několika významnými přírůstk…