Jde o vrcholné klání, kde jsou odbornou porotou pod vedením prof. Josefa Balíka z Mendelovy university v Brně anonymně hodnoceny úspěšné vzorky z lokálních krajových koštů a destiláty z pěstitelských pálenic s těmi z malých ovocných lihovarů.
V letošním roce bylo do soutěže přihlášeno více než 300 vzorků. Kromě tradičních pálenek ze švestek, hrušek či jablek se na stole porotců objevila ananasovice, malinovice nebo borůvkovice. Mezi ostatními lihovinami letošní ročník zpestřil mátový a zázvorový likér anebo destilát získaný macerací víček ze včelích plástů.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva