Začali vyhledáním různých receptů, pokračovali nákupem surovin v hobby obchodech, drogeriích a supermarketech, vyrobili vlastní produkty, přidali trochu octa jako leštidlo a vše otestovali za stejných podmínek na stejném nádobí se stejným stupněm a druhem znečištění jako produkty koupené.
Nejlepší domácí mycí prostředek podle testu sestává z 35 % uhličitanu sodného, 35 % citronové kyseliny, 25 % peruhličitanu sodného a 5 % hydrogenuhličitanu sodného neboli jedlé sody. Není sice nejúčinnější, ale v testu bylo lepších jen pět hotově koupených výrobků. Velmi se osvědčil při mytí připáleného mléka a zabarvení z čaje, kávy nebo rajčatové šťávy, nejspíše díky odbarvujícímu účinku peruhličitanu sodného, který k internetovému receptu přidali experti organizace. Nádobí schlo dokonale a beze stop vodního kamene. Náročnější bylo zbavit se stop po vejcích, masu a škrobu. Na ty dobře zabírají enzymy obsažené v kupovaných produktech.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva