I bez přidaného cukru jej může vločková snídaně v sobě mít nad míru. Výrobci navíc müsli ještě doslazují. Hodně fruktózy neboli ovocného cukru obsahují rozinky, datle, brusinky a další sušené ovoce. Sledujte proto složení povinně uváděné na obalu všech balených potravin. Nutriční tabulka vám dá ucelené informace o tom, jakou má výrobek energetickou hodnotu a kolik obsahuje tuků, nasycených mastných kyselin, uhlohydrátů, cukrů, proteinů a soli.
Celozrnné výrobky obsahují velké množství vlákniny, vitamínů a minerálů, které prospívají lidskému organizmu. Celozrnné müsli je proto velmi zdravou snídaní. Snažte se, aby se nejednalo o upravenou křupavou směs. Při její výrobě se vločky pečou nebo smaží s cukrem, který zajistí následnou křupavost a sladkou chuť. Když se k tomu přidá sušené ovoce, jedná se o výrobky plné cukrů.
Je-li na balení avízovaný vysoký obsah vlákniny, i to může být známkou přeslazenosti. Vláknina se do takových produktů přidává směsí pšeničných otrub, datlí a rozinek. A zatímco otruby přispějí spíše vlákninou, datle a rozinky přidají mnoho cukru.
Máte-li však koupené müsli rádi, nemusíte se jej zcela vzdát. Použijte ho k posypání ovesné kaše nebo jogurtu, skyru nebo tvarohu, přidá jim šmrnc.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva