Holandští kolegové sestavili denní jídelníček z výrobků, které jsou prezentovány jako zdravé. U podobných produktů pak srovnali množství obsaženého cukru a zjistili, že rozdíly jsou ohromné. Kávový nápoj v prášku nebo cereální tyčinka měly dvaapůlkrát více cukru než stejné výrobky od jiné společnosti. V případě omáčky teriyaki zjistili dokonce čtyřnásobný rozdíl.
Světová zdravotnická organizace doporučuje konzumaci maximálně 50 g cukru pro ženy a 60 g pro muže na den. Kdyby však spotřebitel volil vždy zboží z nejnižším obsahem cukru, stejně by se dostal na průměrných 67 g denně. Kdo by sáhl po slazenějších variantách, dostal by se nejméně na 160 g, což odpovídá takřka 40 kostkám cukru.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva