Rath: Domluvme severočeské ČSSD a Paroubek zůstane

24.09.2011 6:13 | Zprávy

Stačilo by uklidnit severočeskou buňku ČSSD a Jiří Paroubek stranu neopustí. K takovému závěru došel poslanec David Rath den po schůzce stranického expředsedy s jeho nástupcem Bohuslavem Sobotkou. Rath dlouhodobě patří k Paroubkovým podporovatelům. Zároveň je jedním z lidí, kteří o Paroubkově budoucnosti ve straně vyjednávají.

Rath: Domluvme severočeské ČSSD a Paroubek zůstane
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek

"Při všech jednání jasně zaznívá, že největší problém pro Jiřího Paroubka je chování ústecké sociální demokracie. Především pana Housky a pana Koudy, to jsou asi nejviditelnější představitelé těch, kteří se snaží dostat Jiřího Paroubka ze sociální demokracie," řekl Rath redakci Aktuálně.cz.

Severočeši vyhazují mé lidi, míní expředseda

Vlivný člen chomutovských socialistů Roman Houska dává svůj negativní postoj najevo bez větších skrupulí. Paroubkovi lidé věří, že právě on se aktivně zasadil o vyloučení někdejšího Paroubkova spolupracovníka Petra Dimuna z ČSSD v Ústeckém kraji. Tamní vicehejtman Pavel Kouda má zase prsty v odvolání Petra Bendy. Další z Paroubkových mužů dříve vedl socialisty v Ústeckém kraji.

"Jak jsem pochopil, bude snaha vedení ústecké sociální demokracie domluvit, aby se začala chovat slušně a standardně k bývalému předsedovi a neeskalovala konflikty a nebylo to tak, že Jiří Paroubek odejde kvůli nim," vysvětlil Rath.

Předseda ČSSD Sobotka zatím odmítá případnou domluvu se severočeskými spolustraníky jakkoli komentovat. Ostatně stejně jako Jiří Paroubek, který pouze uvedl že „témat je mnoho, a už o tom i něco napsal."

Paroubek totiž už dříve označil současné špičky severočeské ČSSD ta mafiánech. Ve svých vyjádřeních se ostře pustil i do bývalé nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešové. Napadení představitelé ČSSD následně na Paroubka poslali stranické kontroly, aby posoudili, zda svými verbálními útoky neporušuje stanovy sociální demokracie.

Fišera: Domluvy s Paroubkem? Není nutné

"My jsme na rozdíl od pana Paroubka naprosto klidní a nic neeskalujeme. Poměr hulvátství směrem k nám je sto ku jedné ve prospěch Paroubka. Já jsem jen řekl, že je omylem české politiky a za tím si stojím," reaguje na expředsedovy požadavky šéf severočeské buňky Arno Fišera.

Vyjednávání s Paroubkem se věnovalo i stranické grémium. "Dělali jsme bilanci té situace, nešlo ovšem o informaci dramatickou," líčil průběh schůzky místopředseda strany Lubomír Zaorálek.

Čtěte také:

Odcházející Paroubek by se měl vzdát mandátu, myslí si Škromach 

Paroubek: Jsem zklamán z toho, jak vedení ČSSD přihlíží tunelování strany zevnitř 

Paroubkovi zbyl jen Šlégr. Přestup roku prý nic moc 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…