Sobotka vyzývá Nečase, aby odstoupil. Může prý za Šluknovsko

18.09.2011 9:51 | Zprávy

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka dává současné vládě za vinu situaci na Šluknovsku. Její kroky prý přispěly ke zvýšení sociálního napětí v regionu. Proto po premiérovi Petru Nečasovi požaduje, aby odstoupil.

Sobotka vyzývá Nečase, aby odstoupil. Může prý za Šluknovsko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Nedivím se tomu, že se premiér Nečas bojí přijet do Šluknovského výběžku. Je totiž evidentní, že Nečasova vláda svými kroky přispěla ke zvýšení sociálního a bezpečnostního napětí v regionu a rostoucí frustraci občanů," kritizuje vládu předseda ČSSD. Jako její špatné kroky vyjmenovává například snižování počtu policistů či krácení dávek pracujícím rodinám s dětmi.

„Vláda rezignovala na jakoukoliv aktivní regionální politiku, přestala se zajímat o příchod nových investorů a zaměstnavatelů do postižených území a nechala regiony typu Šluknovska napospas osudu a rostoucí chudobě. Nyní Nečas sklízí plody svého nezájmu," pokračuje dál Bohuslav Sobotka.

SLEDUJEME TÉMA: Šluknovsko

Podle něj vláda akorát zneužívá nespokojenost občanů na severu Čech, aby si obhájila sociální politiku, která je chybná a nespravedlivá. „Lidé na Šluknovsku nepochybně nedemonstrují za snižování podpory zdravotně postiženým, nemocným, samoživitelkám či krátkodobě nezaměstnaným. ... Vadí jim arogance vlády, která problémy běžných občanů nevnímá a neřeší," míní Sobotka.

Celý Sobotkův vzkaz ZDE

Nečas podle něj už ztratil kontakt s realitou a není schopen vnímat starosti občanů. „Premiér jen křečovitě opakuje fráze o dalších a dalších sociálních škrtech jako reakci na údajně příliš štědrou sociální politiku. Pane premiére, je nejvyšší čas skončit, než napácháte další škody," vyzývá Nečase, aby odstoupil.

Související:
Šéf severočeské policie: Policisté jsou na varnsdorfské ještě mírní
Pozor, aby nepokoje nevyhouply do sněmovny radikály. Expert varuje

Kuberův plán na Romy: Vojáci a soudci do ulic. A trestat

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…