„Jinak jsme v pr*eli.“ Mainstream pustil z Ukrajiny tuto zprávu. Demoralizovaní ukrajinští vojáci, dezerce...

09.06.2022 15:23 | Zprávy

Dvacetkrát více děl a čtyřicetkrát více munice mají podle všeho ruská vojska na Donbasu. Nepoměr mezi nimi a ukrajinskými silami tak podle zpráv demoralizuje bránící se ukrajinské jednotky, které pak trpí i stoupajícím počtem dezercí. Píše to server iRozhlas.cz s odvoláním na britský list Independent.

„Jinak jsme v pr*eli.“ Mainstream pustil z Ukrajiny tuto zprávu. Demoralizovaní ukrajinští vojáci, dezerce...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Ruská samohybná houfnice 2S19 Msta-S

Ukrajincům podle listu Independent, jenž se odvolává na blíže neupřesněnou zprávu rozvědky, téměř došly i zásoby raket do raketometů Smerč a Uragan. Zbyly prý jen raketomety Grad a houfnice o maximálním dostřelu 20 až 30 kilometrů. Rusové jsou na tom v tomto ohledu lépe, neboť mohou ostřelovat ukrajinské síly ze vzdálenosti mnoha desítek i stovek kilometrů. A převahu mají Rusové i ve vzduchu. 

Ukrajinci podle všeho nyní trpí velkými ztrátami, což oslabuje jednotky i v podobě počtu dezertérů. Zároveň žádají o nové dodávky zbraní ze Západu, například americká vojenská technika by měla dorazit do dvou či tří týdnů. 

O tom, že ukrajinské jednotky jsou převahou ruského dělostřelectva demoralizovány, píše i server Novinky.cz. Stěžejní budou – s ohledem na dodávky americké vojenské techniky – následující dva až tři týdny. „Jinak jsme v pr*eli,“ zmínil starosta Kramatorsku Oleksandr Hončarenko. Dodal i to, že čím déle bude trvat, než na Ukrajinu dorazí dodávky americké vojenské techniky, tím více území Rusko získá.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…