„Neplatí daně, je z nich placena.“ Starý text Nerudové plný chyb. Zahradil rozdráždil okolí

31.08.2024 16:35 | Monitoring

Danuše Nerudová se ekonomovi Janu Skopečkovi jala vysvětlovat zdanění svého platu. A vedle pravopisných chyb ve svém krátkém postu podle bývalého europoslance Jana Zahradila uvedla i jeden zásadní nesmysl. „Z textu není úplně zřejmé, zda to vůbec tuší,“ poznamenal Zahradil na její adresu. Nerudová mu ostře odpověděla a použila k tomu další gramatickou chybu. Ale také poukázala na podpásovku ze strany Zahradila. Její post z roku 2020 prezentoval jako kdyby byl z doby, kdy Nerudová začala pobírat plat europoslankyně.

„Neplatí daně, je z nich placena.“ Starý text Nerudové plný chyb. Zahradil rozdráždil okolí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

Europoslankyně Danuše Nerudová vysvětlila ekonomovi a místopředsedovi české Poslanecké sněmovny Janu Skopečkovi, jak je to se zdaněním jejího platu. Prý svým platem obohatí českou ekonomiku. „Pane kolego, považuji za nemravné, abych platila stejnou sazbu daně, jako člověk se základním vzděláním. Např. jsem zadarmo studovala VŠ, která mu umožnila být, tam kde jsem, tak že mám, co vracet. Za Vás studia někdo platil?“ napsala Nerudová na síti X (chyby redakčně neupraveny, pozn. red.).

Jenže na to konto se ozval bývalý europoslanec za ODS Jan Zahradil. Vysvětlil Nerudové, že plat europoslankyně se v České republice nedaní. Daní se v Bruselu. „Drobné pravopisné chyby pomiňme. Ale minimálně příštích 5 let paní Nerudová nebude ,vracet’ nic, neboť její daně nebudou příjmem českého státního rozpočtu. Plat poslance EP je totiž daněn v Bruselu,“ poznamenal na adresu europoslankyně za STAN Danuši Nerudové.

„Z textu není úplně zřejmé, zda to vůbec tuší,“ dodal Zahradil.

Ale Danuše Nerudová Zahradila okamžitě zchladila. „Chápu, že si čínská data se píší jinak a popletlo se vám to. Mrzí mne, že nemáte možnost trávit víkend jinak, než vytvářením takových manipulací. Inu, každý dělá to, na co má. Hezký víkend,“ odpálkovala Nerudová Zahradila s tím, že post, který sdílel a ukazoval jako její aktuální postoj, napsala Nerudová 28. srpna 2020 a tedy se vůbec netýkal jejího platu europoslankyně.

 

 

Jan Mašek se podivil, že nová europoslankyně neví, že když je placena z daní, pro státní rozpočet není v plusových hodnotách. „Ale hlavně paní Nerudová daně neplatí, nýbrž je z nich naopak placena. Když dostanete z eráru 100 a strhnou vám 30, tak jste nezaplatila 30, ale dostala 70.

Takže v mládí jsme jí cálovali školu a ve stáří celý život. Skvělý kšeft, pokud na něj dosáhnete,“ poznamenal pod Zahradilovým postem Jan Mašek.

Další diskutér ovšem zpochybnil i to. „Však platí daně? Češi taky dostávají peníze z Bruselu, takže se vrátí. Opět lžeš, Zahradile,“ postavil se za Danuši Nerudovou diskutér. 

 

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Danuše Nerudová je ročník 1979, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepedros491 , 31.08.2024 17:15:16
převrat proběhl když ji bylo deset let . Ten kdyby neproběhl tak by zřejmě neměla ani maturitu když v každé větě udělá nejméně jednu gramatickou chybu , a živila a by se jako prodavačka v samoobsluze. Ti polistopadoví tituláři to už není ta nejchytřejší elita národa ale vesměs privilegovaná sionistická elita . Takový Petr Fiala se svými početnými tituly by musel být chytřejší než Einstein ale je to v podstatě nedovzdělaný přetitulovaný trouba.

|  18 |  0

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Rozdíl mezi konspirací a pravdou bývá někdy rok, jindy měsíc

20:00 Ivan Hoffman: Rozdíl mezi konspirací a pravdou bývá někdy rok, jindy měsíc

POHLED IVANA HOFFMANA Je to 23 let od útoků z 11. září, které zasáhly samotné srdce Ameriky. Co víme…