„Od desíti do čtyř je v pohodě,“ prozradili na Bidena asistenti

29.06.2024 20:50 | Monitoring

Obavy demokratů se naplnily. Velký čtvrteční televizní duel s Trumpem skončil pro současného amerického prezidenta Bidena debaklem. Kvůli svému věku a špatnému výkonu v televizi nyní Biden čelí obavám americké veřejnosti ohledně své schopnosti vykonávat funkci hlavy státu. Bilý dům přišel s vysvětlením, že prezident je v dobré kondici pouze v určitém časovém rozmezí, mimo ně je vysoká pravděpodobnost, že chybuje a je zmožen únavou.

„Od desíti do čtyř je v pohodě,“ prozradili na Bidena asistenti
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký prezident Joe Biden při projevu o stavu Unie

Čtvrteční debata rozbila snahu Bílého domu ukázat Bidena v jeho nejlepší formě: prezidenta schopného sloužit až do roku 2029, kdy mu bude 86 let. V debatě proti Donaldu Trumpovi vypadal Biden často ztraceně nebo bezradně a opakovaně při svých odpovědích, které pronášel chraplavým hlasem, ztrácel tok myšlenek a zadrhával se.

Chraplavý a občas zaražený prezident Joe Biden se v první debatě před listopadovými volbami opakovaně snažil konfrontovat Donalda Trumpa s nepravdami o ekonomice, nelegálním přistěhovalectví a jeho roli v povstání v Kapitolu 6. ledna 2021.

Bidenův nevyrovnaný výkon krystalizoval obavy mnoha Američanů, že ve svých 81 letech je na funkci prezidenta příliš starý. To vyvolalo nové výzvy, aby odstoupil. Trumpovi spojenci okamžitě vyhlásili vítězství, zatímco významní demokraté veřejně zpochybňovali, zda Biden může postoupit.

Anketa

Kdyby Česká televize zítra zcela a bez náhrady zanikla a přestala vysílat, chyběla by vám?

2%
93%
hlasovalo: 22168 lidí
Původně se Biden chtěl vyhnout opakování chaotického souboje z roku 2020, trval na tom, aby se debata konala bez publika a aby televize ztlumila mikrofony kandidátů, když na ně nepřijde řada.

Bidenovi asistenti se snaží rozptýlit obavy, že by současný šéf Bílého domu nedokázal svému protivníkovi Trumpovi dál účinně oponovat a snaží se ukázat, že více než osmdesátiletý Biden má na pokračování v prezidentské funkci dost sil. Přišli se zajímavým vysvětlím, že stávající americký prezident je v kondici pouze v určitých denních hodinách. „Od 10:00 do 16:00 je Biden spolehlivě zaměstnán - a mnoho jeho veřejných akcí před kamerami se koná právě v těchto hodinách. Mimo toto časové rozmezí nebo na zahraničních cestách je u Bidena pravděpodobnější, že bude slovně chybovat a bude unavený,“ uvedli prezidentovi asistenti pro agenturu Axios.

Naprostá většina Bidenových asistentů se shodla na tom, že debata prezidenta poškodila, nechtěli ale odhadovat do jaké míry. Někteří z Bidenových spolupracovníků, kteří ho na debatu připravovali, důvěrníkům řekli, že byli předem optimističtí a že si při trénincích vedl dobře. Předčasná debata měla spíše dohnat deficit v průzkumech vůči Trumpovi, než se ještě více propadnout.

Po skončení debaty se Biden i Trump vydali na cestu do států, o nichž doufají, že se na podzim přikloní na jejich stranu. Trump zamířil například do Virginie, někdejšího bojiště, které se v posledních letech přiklonilo na stranu demokratů. Biden odletěl do Severní Karolíny, kde by měl uspořádat dosud největší mítink své kampaně ve státě, který Trump v roce 2020 těsně ovládl.

Americký prezident Joe Biden po špatném výkonu ve čtvrtečním televizním duelu se svým předchůdcem Donaldem Trumpem odmítl výzvy, aby Demokratická strana vybrala pro listopadové volby nového kandidáta. Informovala o tom v pátek agentura AFP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 47 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pokud opravdu neví , jak se Bidena zbavit, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka Fimfárum , 30.06.2024 7:56:28
Mohli by se zeptat našeho senátního skřeta tchajvance, ten má zkušenosti.

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Jak poznáte českého důchodce? Nesmlouvá, bere, co je levné“. Zážitky z plzeňské burzy potravin

20:17 „Jak poznáte českého důchodce? Nesmlouvá, bere, co je levné“. Zážitky z plzeňské burzy potravin

Nejen Ukrajina je v Plzni zastoupena, ale také Bulharsko. V regionu pracují a žijí tisíce jeho přísl…