„Ohrožuje to tuto zemi.“ Hádka ve studiu. Boris Šťastný a Veselovský v sobě

23.08.2024 17:30 | Monitoring

Boris Šťastný, kandidát na senátora nominovaný Motoristy sobě, hájí tradiční rodinu, tradiční volby i českou korunu. „Skončilo to boji v ulicích, hádkami a soudy. Myslíte si, že funguje ta korespondenční volba v USA? V České republice volby fungují, vždycky fungovaly. Byly tajné. Konzervativní způsob hlasování je přece postaven na tajné volbě,“ upozornil Šťastný.

„Ohrožuje to tuto zemi.“ Hádka ve studiu. Boris Šťastný a Veselovský v sobě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

Do internetové televize DVTV přijal pozvání kandidát do Senátu od Motoristů sobě Boris Šťastný. A zahájil rozhovor ostře. „Tato vláda zemi zadlužila, zhoršila životní situaci lidem,“ řekl tvrdě.

Ukázal, že vládu nad celou Českou republikou si převzala politická síla, s kterou bytostně nesouhlasí a volá po tom, aby se vláda vrátila ke konzervativní pravici. „Vezmeme si Senát zpátky, to je mé předvolební heslo. A to znamená následující věc: vládní většina má jasnou převahu v Poslanecké sněmovně, má drtivou většinu v Senátu, mají sobě nakloněného prezidenta, dnes jmenují ústavní soudce. To znamená, že každý jednotlivý člověk, který by přišel do kterékoliv z těchto struktur, tak tuto věc může narušit. To je důvod, proč říkám, že si vezmeme Senát zpátky,“ vysvětlil Šťastný, proč kandiduje.

A podotkl, že dříve Senát byl pravicový. Teď už není. „Dříve byl Senát pravicový, to až teď je levicový a progresivistický a pravice v něm ztratila většinu. Snažíme se krůček po krůčku získat tam místo, které by umožnilo prosazovat naše myšlenky,“ popsal Šťastný.

Ale moderátor Martin Veselovský vyrazil do útoku s otázkou, co to jsou ty progresivistické strany.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

* No jo, a co teď?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJarle Halsnes , 24.08.2024 8:22:23
Možná, že by se dalo nějak (ale jak?) zařídit, aby se nepodvádělo. Zcela bez diskuse jsou ovšem jedinci právem volit, žijící ovšem dlouhodobě v zahraničí. Pro mne je jednoznačnou podmínkou trvalý fyzický pobyt na území státu.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Migrační hrozba: Orbán varoval, Brusel ho trestal. Teď ale otočili i Němci

22:05 Migrační hrozba: Orbán varoval, Brusel ho trestal. Teď ale otočili i Němci

Německo bude od poloviny září kontrolovat vnější hranice po celé své délce kvůli nelegální migraci a…