„Potápět lodě.“ Premiérka Itálie, jak ji asi neznáte

30.08.2024 22:55 | Monitoring

Po teroristickém útoku v německé Solingenu se opět zvedá debata ohledně ilegálních migrantů v Evropě, a po internetu se začínají šířit starší záběry italské premiérky Giorgie Meloniové, na nichž hlásala, že je třeba potápět lodě neziskovek, aby se z Itálie nestal „uprchlický tábor Evropy“. „Mělo by se s tím začít,“ píší lidé pod videem. Podivují se, proč se nic – navzdory slibům – neděje.

„Potápět lodě.“ Premiérka Itálie, jak ji asi neznáte
Foto: Repro: YouTube
Popisek: Německo zadrželo podezřelého z útoku nožem v Solingenu

Po útoku v německém Solingenu, kde před týdnem šestadvacetiletý Syřan podezřelý z napojení na Islámský stát ubodal tři lidi a osm dalších zranil, se na sociálních sítích začíná řešit, zdali je na čase, aby státy Evropské unie přitvrdily v migrační a azylové politice.

Značnou kritiku německé úřady schytávají za to, že útočník měl být již v loňském roce deportován do Bulharska, ale vše ztroskotalo poté, když ho úřady v zařízení pro uprchlíky nenalezly. A lidé si všímají prohlášení německých policejních odborů (DPolG), které varují, že opatření proti nelegální migraci nejdou dostatečně daleko.

Německá ntv si všímá, že předseda svazu federálních policistů Heiko Teggatz prohlášuje, že jeho země „ztratila kontrolu“ nad svými hranicemi a je nutné ji okamžitě obnovit. „S touto ztrátou kontroly se již nedokážeme vyrovnat,“ pronesl.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

"upozorňuje, že se takto skrze podporu migrace snaží o oslabení Západu Rusko a Bělorusko.", Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJaroslav z Bystřice , 31.08.2024 8:38:03
A já si naivně myslel, že to podporuje EU nejprve kritikou Maďarska že staví plot, pak memorandem o ochraně migrantů, pak kvótami a nejnověji migračním paktem. A on zatím zase ten Putin.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 mělo podle ukrajinského …