„Přitlač!“ Legrace z Petra Fialy. Kvůli drahým potravinám

04.07.2024 21:22 | Monitoring

Premiér Petr Fiala (ODS) je opět terčem „zájmu“ českého internetu. Důvodem je jeho vysvětlování jeho boje proti rostoucím cenám potravin, a jaké v tom směru vyvíjí „tlaky“. Tím opět rozvířil diskuse naštvaných lidí, kteří se nezdráhají ohánět vulgarismy. A připomínají i perlení Petra Fialy v legendárním videu s Nutellou.

„Přitlač!“ Legrace z Petra Fialy. Kvůli drahým potravinám
Foto: Facebook
Popisek: Premiér Fiala v Partii vysvětluje, jak vyvíjí tlak na ceny potravin

Poslankyně Lucie Šafránková (SPD) na svém facebooku sdílí video, které se začalo bleskové šířit internetem. V něm předseda vlády Petr Fiala chválí v Partii Terezy Tománkové sebe i vládu za to, že dosáhla snižování cen potravin.

Sestřihané video ukazuje, že hlavním nástrojem boje Fialovy vlády proti vysokým cenám je „tlak“. „Já se cenám potravin věnuji někdy od jara. Docela intenzivně. A za tu dobu vyvíjím nějaký tlak. A ten tlak má výsledek,“ vypráví Petr Fiala.

„Takže ten můj tlak, přestože na to nemáme přímý vliv, tak výsledek má,“ opakuje Fiala. „A znovu to říkám, za tu dobu, co vyvíjím ten tlak...“ říká Fiala v dalším střihu. Ten následně vystřídá scénka z filmu S tebou mě baví svět, v níž herec Pavel Nový v roli Pepy Bednáře popohání svého potomka konajícího ve sněhu velkou potřebu slovy: „Moc se s tím loudáš, přitlač!”

„Ale budeme dál vyvíjet tlak. Ale máme možnost vyvíjet ten tlak, tak jak to dělám opakovaně,“ říká dále ministerský předseda Petr Fiala.

Co si poslankyně o výstupu Petra Fialy k cenám potravin myslí, jasně znázorňuje ve videu umístěný smíchy brečící smajlík. Sama politička pak pobaveně dodává: „Také cítíte ty tlaky?“

Lidé jsou z tragikomické argumentace premiéra udivení až zděšení. V komentářích na jeho adresu nešetří ostrými slovy.

„On je opravdu jen blbej...!!“ hrozí se diskutér.

„Ten můj tlak, přestože na to nemáme přímý vliv,“ chechtá se Václav Prokopec lehce paradoxnímu vysvětlení Petra Fialy.

„Totální debil ten Fiala, nic horšího nás nemohlo potkat. Toho blázna někam zavřít, aby neškodil normálním lidem,“ neudržel se komentující Radek Las.

„Tlaky a signály pana profesora Nutelly,“ dodal pobaveně Jan Vrabec.

Právě Fialova „kauza Nutella“ byla v této souvislosti opakovaně připomenuta. Na podzim 2023 pobavil celé Česko, když vyrazil na nákup za německé hranice, kde nakoupil základní potraviny, mezi něž zařadil i Nutellu, a následně provedl srovnání s potravinami českými. Zjistil, že potraviny v Česku jsou dražší, což okomentoval s tím, že je sice dobře, že vláda nemá na starosti cenotvorbu, ale že bude jednat o cenách s výrobci.

„Ceny potravin i díky tlaku naší vlády začaly konečně klesat, ale na druhou stranu řada z vás mi píše, že se stále vyplatí nakupovat v zahraničí,“ prohlásil tehdy Petr Fiala na sociální síti X v pravidelné rubrice Otázky a odpovědi z Kramářovy vily.

Podle mnohých tím ale premiér ukázal jen svou neschopnost a z celé situace vyšel trapně. Po vlně kritiky Fiala uznal, že video s Nutellou bylo nepromyšlené a chyba. A dodnes je nezřídka nazýván „premiér Nutella“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Takhle to vypadalo v Sovětském svazu.“ Historik vystihl úpadek Západu. I na číslech

14:44 „Takhle to vypadalo v Sovětském svazu.“ Historik vystihl úpadek Západu. I na číslech

Jsou USA ve stejné pozici jako Sovětský svaz během 80. let minulého století, kdy vycházela na povrch…