„Projev Petra Fialy” zasáhl český internet

09.08.2024 11:30 | Monitoring

Českým internetem se šíří e-mail s videem premiéra Petra Fialy (ODS). V něm se český předseda vlády staví proti českým důchodcům a vybízí raději k pomoci Ukrajině a k poklonkování Spojeným státům. Na videu s Fialou se nachází viditelné upozornění, že se jedná o humor a projev je smyšlený, jeho autor je neznámý.

„Projev Petra Fialy” zasáhl český internet
Foto: Facebook
Popisek: Českým internetem se šíří smyšlený projev premiéra Petr Fialy

„Tohle si o nás myslí,“ stojí v popisku videa, kde Petr Fiala identickým hlasem hovoří o tom, že nesnáší české seniory. „Já nenávidím české důchodce. Chci, aby trpěli hladem a nouzí,“ říká český premiér Petr Fiala v „tajném projevu“, který si lidé přeposílají skrze e-maily a sdílejí jej na českém internetu.

Ministerský předseda dále hovoří o tom, že na úkor českých seniorů je potřeba podpořit Ukrajince, jejichž země je ve válce s Ruskou federací. Vyhovět také máme i přání Spojených států. „Místo českých důchodců raději musíme pomoc Ukrajině, protože to po nás chce USA,“ pokračuje Fiala ve smyšleném projevu. Ostatně právě pomoc Ukrajincům a upozaďování potřeb českých občanů, je jeho vládě od začátku rusko-ukrajinského konfliktu v únoru 2022 vyčítána.

V uměle vytvořeném projevu se také předseda vlády svěřuje lidem s tím, kdo jej na české politické scéně nejvíce děsí. „Nejvíce se bojím Tomia Okamury a SPD, protože ti opravdu chtějí těm starým zm*dům zvýšit důchody,“ kritizuje Fiala parlamentní opoziční hnutí SPD Tomia Okamury, kde se o zvyšování důchodů ve Sněmovně dlouhodobě zasazuje.

Hnutí SPD také Petr Fiala v tajném projevu vyčítá, že chce zároveň ukončit veškerou vojenskou i ekonomickou pomoc Ukrajině. Okamura opakovaně volá po ukončení posílání zbraní na Ukrajinu a vyzývá k zasednutí k jednacímu stolu. Od počátku ruské agrese stojí Česká republika pevně za Ukrajinou, což se u nemalé části české společnosti setkává s kritikou. Naše země se stala jednou z prvních, která Kyjev vojensky podpořila.

Video na sociálních sítích sdílel také například facebooková stránka Chceme vystoupení z EU, proto nevolíme Fialu ani Babiše! Zde v diskusi lidé vyjadřovali názor, že video má být sice bráno jako legrace, ale ve skutečnosti takto premiér Fiala skutečně smýšlí. „Ono je to sice prdel, ale on si tohle fakt myslí a samozřejmě, že se bojí jenom Okamury, Babiše si koupí, stačí říct, že nedostane dotace a podepíše Green Deal i lockdown,“ napsal diskutér Bedřich Vaněk.

„Ono je to jako sranda, ale není daleko od pravdy,“ vyjádřil podobný pohled František Tureček.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak video je sice smyšlené,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHonzaSouček , 09.08.2024 12:12:31
ovšem Fialovo chování přesně odpovídá tomu, co je v něm uvedeno. Ukrajina first na úkor českých občanů. Tenhle hlavní Fialův program smyšlený není, to je smutná realita, o které se přesvědčujeme denodenně.

|  21 |  0

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…