„U nás dobrý!“ Decroix v čepici SPOLU kontroluje povodně

15.09.2024 18:06 | Monitoring

Poslankyně ODS Eva Decroix upoutala pozornost v čase povodní. Nechala se vyfotit u řeky v předvolební čepici SPOLU a posléze se jala vysvětlovat, že ona sama měla také velký strach, že řeka nedaleko jejich domu vystoupá a bude zle.

„U nás dobrý!“ Decroix v čepici SPOLU kontroluje povodně
Foto: Scren Eva Decroix Instagram
Popisek: Poslankyně Eva Decroix během povodní

Ještě v pátek to podle prognóz vypadalo, že povodňová situace bude velmi zlá i na Vysočině. Tento odhad se nakonec naštěstí nepotvrdil a řada lidí z kraje Vysočina si nepochybně oddechla. Oddechla si i poslankyně ODS Eva Decroix, která si ale posteskla, že její oddechnutí zneužili dezoláti a jiní kritici.

Vyfotila se u řeky s čepici SPOLU a na to konto dostala radu např. od Miroslava Kalouska, který se neobracel přímo na ni, nýbrž na všechny kolegy ze všech politických stran.

„Dovolím si dát jednu radu bývalým kolegům ze všech pol. stran: Měl jsem řeku v domě třikrát. A když stojíte nad tou spouští, nejvíc ze všeho vás naštve politik, který se k vám přijede vyfotit s plnou pusou ‚pomoci‘. Já vím, je těsně před volbami, ale přesto buďte zdrženliví,“ napsal Kalousek.

Miroslav Kalousek promlouvá

Pavel Blažek doplnil, že někteří politici se starají o sebeprezentaci i v čase povodní.

Někdejší hejtman Jihomoravského kraje za ČSSD Michal Hašek tady dal Miroslavu Kalouskovi a Pavlu Blažkovi za pravdu.

„Dnes výjimečně souhlasím s pány Blažkem a Kalouskem. Rozesmátá selfie u vody za situace, kdy část republiky doslova plave, evakuují se tisíce lidí a desítky tisíc profesionálních i dobrovolných záchranářů bojují s ničivými povodněmi, to chce fakt kachní žaludek…“ napsal Hašek na sociální síti Facebook.

Michal Hašek promlouvá

A Eva Decroix se důrazně ohradila.

„Chytila se toho desinfo scéna, která i v těchto těžkých chvílích chce rozpoutávat nenávist a kopat kolem. Žádná má fotka u povodně nebyla. Všechny jsou z naší zahrady. Příspěvek jsem smazala, když jsem viděla, jak byl zneužit bez kontextu. Ano, jsem moc ráda, že voda některé části republiky ušetřila a bolí mne sledovat, co se děje v dotčených oblastech. S hlubokým obdivem a úctou sleduji práci IZS v dotčených regionech. Komunikace i koordinace všech složek je výborná. Trhá mi srdce, co některé rodiny zažívají,“ napsala politička.

„Nenechme se rozdělit a vytočit. Nenechme si vnutit nenávist. Za pár dní budou plné sítě mudrlantů, kteří budou hledat chyby. Nyní je čas na zdrženlivost. Politickou i názorovou. Pomáhat nyní můžeme především přes potravinové banky a důvěrou v instituce. Čas na holínky a cesty do regionů přijde. Čas na hodnocení také. Nechme nyní hloupých povyšování, urážení a hledání absurdních příběhů. Společně to zvládneme!“

Eva Decroix promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

xxx, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMartin23 , 15.09.2024 19:14:14
Předvolební povodně. Samé tiskovky a briefingy ministrů. Seznam již přišel s článkem: Na takovou chválu bude ještě roky vzpomínat: Nejschopnější ministr vnitra, opěvují lidé Víta Rakušana. A řekl bych propagandistickou perlou je, že Ukrajina nabízí zaplavenému Česku pomoc. Ale oba články zapůsobily na mentálně slabší svazáky, kteří tleskají tomu, co se jim mediálně naservíruje.

|  13 |  0

Další články z rubriky

Potká se senátor, stavař a sportovní funkcionář. Příběh z krušnohorského letoviska

19:35 Potká se senátor, stavař a sportovní funkcionář. Příběh z krušnohorského letoviska

Jeden byl místopředsedou Senátu a dlouholetým špičkovým funkcionářem hnutí STAN, než si letos postav…