V úterý dopoledne bude o další podobě vlády jednat koaliční K9

07.01.2013 21:03 | Zprávy

Lídři ODS, TOP 09 a LIDEM se v úterý dopoledne sejdou v takzvaném formátu K9, aby diskutovali o budoucí vládní spolupráci. Komunikaci vládních stran poškodila před Vánoci roztržka mezi ODS premiéra Petra Nečase a LIDEM vicepremiérky Karolíny Peake. Vedení její strany se po koaliční diskusi sejde ještě v úterý odpoledne.

 V úterý dopoledne bude o další podobě vlády jednat koaliční K9
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

Strany dopředu dávají najevo připravenost se dohodnout. Přesto stále existuje možnost, že ministři za LIDEM ve čtvrtek z vlády odejdou, jak jim ukládá usnesení předsednictva strany z konce loňského roku. Tehdy tímto způsobem nejmenší vládní strana reagovala na premiérovo rozhodnutí odvolat Karolínu Peake z funkce ministryně obrany po pouhých osmi dnech ve funkci. Premiér tak učinil poté, co Peake jen krátce po nástupu do funkce provedla na ministerstvu některé personální změny.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hrajou o čas.“ K vládě se vyjádřili umělci. Jeden z nich tuší „držkopád“

22:07 „Hrajou o čas.“ K vládě se vyjádřili umělci. Jeden z nich tuší „držkopád“

„Bude to ve finále držkopád… Jako na lodi Bounty. Tohle se v lepší společnosti nedělá.“ Tak hodnotí …