„Vzkaz blbečkům.“ Ministryně Černochová řeší povodně

15.09.2024 15:52 | Monitoring

Především hasiči, ale i policisté a záchranáři pracují v čase povodní v Čechách a na Moravě na plné obrátky. Pomáhá jim Armáda ČR. A tady se o slovo přihlásila ministryně obrany Jana Černochová. I kvůli Ukrajině.

„Vzkaz blbečkům.“ Ministryně Černochová řeší povodně
Foto: Interview ČT24
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová

Anketa

Zvládá Česká republika současné povodně?

hlasovalo: 3704 lidí
Lidé v České republice na většině území státu bojují s velkou vodou. Nejhorší situace panuje na severní Moravě. V Jeseníkách a na Opavsku. Nejklidnější situace je na západě republiky. Situace se podle meteorologů může zkomplikovat i v Ústeckém kraji a v Jihočeském kraji.

Armáda ČR v této souvislosti sdělila, že ve vzduchu jsou dva vrtulníky a další čtyři armádní vrtulníky jsou v pohotovosti.

„Aktuálně máme ve vzduchu dva vrtulníky. Náš W3A Sokol zachraňuje životy v Jeseníku, Mi-171Š zasahuje při evakuací osob z budovy v Bruntále. Další čtyři vrtulníky (2x Mi17, 2x Mi-171Š) jsou v pohotovosti. Ženisté ze 153. ženijního praporu jsou připraveni s kolovou technikou na přepravu materiálu a na evakuaci osob ze zasažených oblastí,“ napsali vojáci na sociální síti X.

Ministryně obrany Jan Černochová (ODS) v této souvislosti poslala vzkaz „všem blbečkům“.

„Prosím, vyřiďte blbečkům, kteří se stále nevyrovnali s naší pomocí Ukrajině, že vrtulníků máme dost. Děkuju,“ nebrala si dáma servítky.

Jana Černochová promlouvá

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Prosím, vyřiďte Černochové, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTiamati , 15.09.2024 16:31:00
že ona a celá tahle vláda může dopadnout nehezky po vzoru: Panebože ti je hnali. Všichni lidé, čeledíni, nádeníci, inu hnal je všechen lid. Hnali je a zpívali si, ach to byla nálada, nakonec jim naložili pěkných pár ran na záda.

|  43 |  0

Další články z rubriky

Potká se senátor, stavař a sportovní funkcionář. Příběh z krušnohorského letoviska

19:35 Potká se senátor, stavař a sportovní funkcionář. Příběh z krušnohorského letoviska

Jeden byl místopředsedou Senátu a dlouholetým špičkovým funkcionářem hnutí STAN, než si letos postav…