„Zavolejte mi svetr!“, „Cože?“, „No svetr mi zavolejte, ať sem ´de...“ Tragikomická scénka na vládě ukázala, jak to je mezi Babišem a Hamáčkem doopravdy

11.04.2020 5:00 | Zprávy

Média – to je, oč tu běží. Přízeň kamer i píšících novinářů patří dlouhé roky na přední místa potřeb volených zastupitelů. A nejinak je tomu na nejvyšší, tedy vládní úrovni České republiky. ParlamentníListy.cz měly možnost hovořit s několika vysokými zdroji, které připustily, že vztah premiéra a vicepremiéra není právě růžový.

„Zavolejte mi svetr!“, „Cože?“, „No svetr mi zavolejte, ať sem ´de...“ Tragikomická scénka na vládě ukázala, jak to je mezi Babišem a Hamáčkem doopravdy
Foto: Repro ČT24
Popisek: Andrej Babiš a Jan Hamáček na tiskové konferenci ke koronaviru

„Premiér nemá příliš emocí, on hodnotí lidi spíš podle práce," uvedl jeden z našich zdrojů, shodou okolností poslanec hnutí ANO. „Nelze mu vytýkat ani to, že občas zařve nebo zvolí ostřejší slovo," doplnil. Jenomže náš zdroj není zdrojem ledajakým. Jde o poměrně známou tvář, která má řadu přátel mezi členy sociální demokracie. A ty popisuje jako pytel blech.

„Je tam problém především v tom, že málokdo někdy normálně pracoval. Vesměs jde o lidi, kteří jsou studovaní politikou a museli pošlapat hodně vztahů, aby se dostali nahoru. A stejně fungují i jejich blízcí, náměstci. Třeba ve Sněmovně se hodně dlouho hovoří o tom, že Tomáš Petříček dostal soupisku jmen od Mirka Pocheho a ty musel zaměstnat na resortu zahraničních věcí, všechno to měla být jména politiků ČSSD z Prahy a středních Čech. Asi tak bych to viděl."

Co ale zaujalo naši redakci ještě víc, to byl velmi pregnantní popis charakterových vlastností obou mužů. Náš další zdroj, který nahlédl také pod pokličku ústředního krizového štábu, potvrdil Hamáčkovu velkou profesionalitu i obětavost. „On vůbec nebyl jalový vůči názorům jiných, dost mě překvapil, je to možná i tím, že nikdy žádnou takovou profesi nedělal. Premiér Babiš přistoupil, alespoň mně se tak zdá, k věcem z pozice síly, Jan Hamáček byl rozvážnější."

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Předseda EU“ Orbán u Putina. Toto se v Kremlu odehrálo

18:28 „Předseda EU“ Orbán u Putina. Toto se v Kremlu odehrálo

V Kremlu probíhá jednání mezi maďarským premiérem Viktorem Orbánem, který navštívil Moskvu po návště…