Atentáty jako naše politická budoucnost? Šílené vyjádření Pekarové, surovost a hloupost

20.07.2024 8:46 | Komentář

TÝDEN V MÉDIÍCH Je s podivem, jaká možná vyjádření k pokusu o atentát na Donalda Trumpa mohla v Česku zaznít, a to ať už se jedná o ústavní činitelku nebo o běžné diskutéry na webových portálech. „Nikde jsem se v našich médiích nedočetl, že by se nějaký náš skvělý liberálně demokratický novinář ohradil proti takovým větám,“ říká pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský. Do pravidelného přehledu mediálních zajímavostí tentokrát zařadil i ceny pro ty, co usilují o svobodu projevu, a vzpomínku na muže, který byl u všeho.

Atentáty jako naše politická budoucnost? Šílené vyjádření Pekarové, surovost a hloupost
Foto: Hans Štembera
Popisek: doc. Mgr. Petr Žantovský, Ph.D., mediální analytik

Úvodem nelze aspoň krátce nepřipomenout nejdůležitější událost z posledních dnů, a tou je pokus o atentát na republikánského kandidáta na prezidenta Spojených států Donalda Trumpa, „Samotný atentát rozebírat nechci, je to tak trošku přes kopírák jako u Roberta Fica a z jiné oblasti třeba ty dva pokusy o atentát na Elona Muska. Ve všech případech jde o lidi, kteří se příčí progresivistickému fanatickému snažení manipulovat lidmi a národy ve svůj vlastní prospěch. To je všechno pravda a nechť se tedy činí americké trestní a justiční orgány, to je jejich povinnost. Ale já bych se chtěl zastavit u mediálních ohlasů, které mnou někdy zacloumaly. Parlamentní listy už měly v nějakém svém článku velice podivenou zmínku o tom že naše funkcionářka Pekarová Adamová měla pronést hlášku o tom, že kdo seje vítr, sklízí bouři,“ uvádí Petr Žantovský.

Jinými slovy, že si Trump vlastně ten pokus o atentát zasloužil a kdyby byl hodnější, tak by to tak možná nebylo. „Úplně stejné hlasy jsme slyšeli ze Slovenska z progresivistických úst, že Fico jenom rozorával a rozděloval slovenskou společnost, která by byla tak úžasně homogenní nebýt Fica. Tak asi si to takhle někdo představuje i v globálním geopolitickém měřítku. Je to surovost, hloupost, výraz totální neschopnosti zastávat vůbec jakoukoliv funkci vyšší, než je funkce vrátné. Ta paní by opravdu měla přehodnotit své životní vyhlídky, protože něco takového vypustit z úst je naprosto šílené. Ale není sama. Projížděl jsem si různé komentáře pod zpravodajskými výstupy z toho atentátu a dozvídal jsem se tam vskutku zajímavé věci i od našich spoluobčanů. Nevím, jestli to jsou nějací elfové, trollové, nebo fakt běžní občané. Jeden to nepozná, že ano,“ upozorňuje mediální analytik.

Ústavní činitelka i čtenář berou atentát jako součást reality

Z komentářů se například dozvěděl, že atentátník byl vlastně hrdina a prima kluk, kdežto muž, co vlastním tělem zachránil svoji rodinu a zaplatil to životem, byl špatný člověk, protože zastával stejně špatné názory jako Trump, a tak se není co divit, jak dopadl. „No já se tedy divím, to jsem na konci jakýchkoliv logických úvah, kam jsme se to dostali, jestliže se nějací lidé, ať už je to ústavní činitelka nebo nějaký čtenář webového portálu, vyjadřují v tom smyslu, že ten atentát musíme vzít v úvahu jako fakt, že je to součást naší politické reality. Jinak tyhle věty, co jsem tu citoval, přeložit nejdou. Takže to má být součást naší politické reality, takhle si představují, že nám budou vládnout. Takhle chtějí směřovat do budoucna a představovat naši budoucnost, naši perspektivu? Kdo je tomu učil? Orwell? Ne, to je slabá káva. Takže je mi z toho velmi smutno,“ přiznává Petr Žantovský.

Netroufá si pouštět se do úvah, nakolik to Trumpovi může uškodit nebo pomoci v další kampani. „Je mi jenom líto toho, že i Spojené státy už došly tak daleko. Koneckonců není to v jejich dějinách poprvé, atentát na prezidenta tam byl několikrát ‚úspěšnější‘ než tento, to znamená fatální. Na konci téhle civilizační epochy, která je zjevně před zlomem, jsme dospěli do situace, kdy tohle bereme za normu. K tomu mohu dodat jediné, že jsem se nikde v našich médiích nedočetl, že by se nějaký náš skvělý liberálně demokratický novinář ohradil proti těm větám, které jsem citoval, a že by upozornil třeba na to, že máme taky nějaký humanismus a základní instinkty vedoucí k záchraně i k ochraně života. Ne, ne, my už máme jenom jediný instinkt: sloužit, sloužit, sloužit, brát za to, brát za to, brát za to, mít z toho užitek. To je náš jediný instinkt. Je mi líto, že jsme se 35 let po převratu v roce 89 dočkali právě toho,“ podotýká mediální odborník.

Zelená témata a sociální inženýrství obracejí život naruby

Nedávno mu od Společnosti pro obranu svobody projevu přišla zajímavá zpráva. „Před časem se konala tisková konference, na níž SOSP oznámila založení cen pro autory za novinářství nebo publicistiku, kteří usilují o svobodu projevu. A tentokrát jsem dostal informaci o tom, že jedním z nominovaných je novinář Michael Schellenberger, kterého může každý, kdo se trošku zabývá environmentální problematikou, znát jako autora knihy, která vyšla i česky a jmenuje se velmi výmluvně ‚Apokalypsa nebude: Proč nám škodí environmentální aktivismus‘. To je jedna z mála velmi osvícených publikací. Není první a doufám, že ani zdaleka ne poslední, kdy se někdo velmi seriózně zabývá informačně hutným způsobem otázkami, proč se kolem nás dějí všechny ty hysterické akce Green Dealem počínaje a Gretou Thunbergovou konče, a jestli to je, nebo není odůvodněné,“ říká pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Eva Decroix, MBA byl položen dotaz

Fotýn

Chápu vás dobře, že hájíte Foltýna, a to, jak se vyjadřuje? A když si o něm myslím své, znamená to, že jsem dezinformátor? Co když mi jen vadí, že všechny, kteří s ním nesouhlasí uráží? Ostatně vy sama se proti urážkám ohrazujete, ale že je používá Foltýn, to vám nevadí? Tvrdíte, že je vaší prací bý...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Každý poslanec, každý senátor by měl vyfasovat knihu "Společenský katechismus", Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 20.07.2024 9:50:27
od Gutha - Jarkovského a než poprvé vstoupí do Poslanecké sněmovny ČR či Senátu by z ní měl udělat třicetistránkový referát. Běžným písmem, poslanče Bendo! Ne tím pro slabozraké! Skutečně existovaly školy dobrého chování známé z filmu "Světáci". Jenomže to bylo v době, kdy zaleželo na řečeném. Dnes, v této povrchní době záleží spíš na zjevu a co kdo říká, málokoho zajímá. Lidé jako Pekarová si tedy myslí, že když je oblékne někdo jako paní Blanka Matragi, "hlavu" jim udělá nějaký význačný homosexuál v oblasti vlasové kosmetiky, takže jsou připraveni na život politický. Proto ty lapsy. Pekarová (paní mi nejde z huby) je křupan, prostě křupan. Máme jich hafo a od dob Topolánka jsme nesmírně otrlí na tyto projevy. To byl křupanů král. Ale, dnes mu byl sebrán titul paní Pekarovou. BLAHOPŘEJI!

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Mlčte, nemáte právo.“ Srbský politik se po setkání s Putinem vypořádal s EU

12:43 „Mlčte, nemáte právo.“ Srbský politik se po setkání s Putinem vypořádal s EU

Mluvčí EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Peter Stano kroutil hlavou nad tím, že se srbs…