Babišovi poslanci se bouřili proti předčasným volbám

21.03.2014 15:17 | Zprávy

Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš musel řešit nevoli u svých straníků. Informuje o tom server KrajskéListy.cz, podle kterého se jednalo o spor kolem předčasných voleb.

Babišovi poslanci se bouřili proti předčasným volbám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš vystřídal ve funkci ministra financí Jana Fischera

Mezi poslanci hnutí ANO se rozšířila zpráva, že Babiš plánuje předčasné volby. Pro rozpuštění sněmovny by ovšem bylo zapotřebí 120 poslaneckých hlasů a šéf státní kasy jich má jen 47.

Několik poslanců se proto svého předsedy přímo zeptalo, co je na fámách pravdy. „Co vím, Babiš skutečně předstoupil před poslanecký klub a jal se celou záležitost vysvětlovat," uvedl blízký ANO, který nechtěl být jmenován.

Babiš byl nepříjemný a fámu označil za hovadiny

„Babiš byl hodně nepříjemný a říkal, že jsou to všechno, slušně řečeno, hovadiny a že o událostech v rámci ANO bude uvažovat až po komunálních volbách. Informace přitom byly takové, že Babiš chce spojit předčasné volby do sněmovny právě s těmi podzimními, to ale vyvracel, jak jen to šlo. Padala ostrá slova a apel, aby všichni makali a nepřemýšleli nad hovadinami," uvedl dále zdroj.

Nemělo ale zůstat jen u vysvětlování před klubem poslanců. Babiš požádal několik spolupracovníků, aby vyšetřili, odkud se fáma rozšířila. Podle KrajskýchListů.cz tak Babiš mohl o předčasných volbách skutečně uvažovat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Kmotři

Jestli ODS podle vás řídí kmotři, jak vysvětlíte, že jste s nimi spolupracovali a evidentně vám to dosud nevadilo?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Buzerace zemědělců zvedne ceny. Ve jménu EU

4:44 Buzerace zemědělců zvedne ceny. Ve jménu EU

Zemědělcům byrokratické zátěže neubývá, ale naopak. Po dni stráveném prací na poli nebo ve stáji si …