Bude nám mít kdo pomáhat a kdo nás chránit? Dozvíte se u Moravce

25.03.2012 8:47 | Zprávy

Ministr vnitra Jan Kubice a předseda KSČM Vojtěch Filip budou v nedělních Otázkách Václava Moravce řešit odposlechy, úniky informací z vyšetřování a obecně celou situaci na resortu vnitra. I v něm totiž probíhají škrty a bezpečnostní složky se proto bouří.

Bude nám mít kdo pomáhat a kdo nás chránit? Dozvíte se u Moravce
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice

Na přetřes přijde u Moravce radikalizace společnosti, nebezpečí extremismu a vliv rozpočtových škrtů na fungování státu. Možná totiž přichází chvíle, kdy ministerstvo Jana Kubiceho bude muset zasahovat.  Otázkou je, zda má čím.

Ministr Kubice společně s Vojtěchem Filipem se mají věnovat stavu policie, hasičů a veřejné správy. I bezpečnostní složky totiž plánují svou demonstraci proti plánovaným škrtům.

Debata se u Moravce stočí také na úniky informací z vyšetřování, na spolupráci orgánů činných v trestním řízení i na zveřejněné odposlechy lobbisty Romana Janouška a bývalého primátora Pavla Béma. Diváci zjistí, co nám ještě politici mohou říct o zákulisí pražské a celostátní politiky, prorůstání byznysu a politiky a o stavu vyšetřování korupčních případů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hrajou o čas.“ K vládě se vyjádřili umělci. Jeden z nich tuší „držkopád“

22:07 „Hrajou o čas.“ K vládě se vyjádřili umělci. Jeden z nich tuší „držkopád“

„Bude to ve finále držkopád… Jako na lodi Bounty. Tohle se v lepší společnosti nedělá.“ Tak hodnotí …