Dělám naplno vědu a nestačí to. Akademik si stěžuje. Ale ozvala se zlá slova

27.08.2024 14:00 | Monitoring

Akademik Jan Bierhanzl, toho času docent, který vyučuje na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy, si postěžoval, že ač má akademické vzdělání, potřebuje další práci. A konzervativní glosátor Ondřej Tesárek se neudržel. Bierhanzla popsal jako člověka, který nikdy nic nevytvořil a pro společnost představuje „čisté minus“.

Dělám naplno vědu a nestačí to. Akademik si stěžuje. Ale ozvala se zlá slova
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná učebna

Český vysokoškolský pedagog a vědecký pracovník Jan Bierhanzl na sebe upoutal pozornost, když v roce 2015 psal dopis kardinálu Dukovi.

Protestoval proti tomu, že za prezidenta Zemana odsloužil v Lánech mši svatou. V roce 2017 podepsal otevřený dopis zastupitelům Magistrátu hlavního města Prahy proti výstavbě Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí. V únoru 2018 inicioval dopis sta signatářů do Vatikánu proti prodloužení mandátu arcibiskupa Dominika Duky po dovršení věku 75 let.

Teď si docent Bierhanzl stěžuje, že navzdory svým znalostem musí hledat další práci.

„Jsem vědecký pracovník na plný úvazek. Přesto musím mít druhou práci,“ napsal na sociální síti X. A přihlásil se k odborářské kampani známé pod heslem Konec levné práce.

„Nedůstojně ohodnocených profesí nejen v akademické, ale i veřejné/státní sféře je bohužel mnoho. V mém oboru většina lidí musí mít 2 práce, nebo k úvazku ještě neustále žádat o nové granty. Už druhý rok upozorňujeme vládu, že to není důstojné a udržitelné a stále se nic neděje,“ doplnil v dalším příspěvku.

Bierhanzl promlouvá

Bierhanzl promlouvá

A to už se neudržel konzervativní glosátor veřejného dění Ondřej Tesárek.

„Představte si můj šok, že primární motivací levice je zvýšení jejich vlastní výplaty. Tyhle zmrdy vyřeší školné a studentské půjčky. Jinak je to další deranged týpek s radikálními názory, který za život nevytvořil jedinou korunu přidané hodnoty a je pro společnost čisté minus. Jen spálil méně peněz než třeba Nejedlová,“ nebral si servítky Tesárek v narážce na nedávnou lídryní Zelených do voleb do Evropského parlamentu.

V letech 2002 až 2008 Bierhanzl studoval románskou filologii a filozofii na FF UK v Praze. Poté absolvoval několik studijních pobytů ve Francii.

Ondřej Tesárek promlouvá

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kdybys byl docentem na ČVUT, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVlastík1 , 27.08.2024 15:03:22
na strojárně apod tak bys synku druhý zaměstnání mít nemusel. Humanisti jsou jenom na dvě věci a daj se s nima dláždit ulice. Jako náším politologem ve Strakovce.

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Žerou psy a kočky.“ Trump po debatě pro smích. Jenže pravda o Springfieldu teď leze ven

22:12 „Žerou psy a kočky.“ Trump po debatě pro smích. Jenže pravda o Springfieldu teď leze ven

Problém Springfieldu v Ohiu, který se po celém světě proslavil, když o něm hovořil během úterní prez…