Na úvod několik základních pojmů.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) je organizační složka státu, která je přímo podřízená Ministerstvu zemědělství. Je orgánem státního dozoru, který bdí zejména nad bezpečností, jakostí a řádným označováním potravin.
SZPI kontroluje, v rámci stanovených kompetencí, zemědělské výrobky, potraviny nebo tabákové výrobky, a rovněž předměty a materiály přicházející do styku s potravinami, píše se na jejích webových stránkách.
Jako jeden z nástrojů plnění svého poslání používá SZPI web www.potravinynapranýři.cz.
Ten svoji kontrolní činnost dělí především na kontrolu kvality potravin, kontrolu provozoven, ve kterých se potraviny prodávají, a kontrolu webů, které potraviny nabízejí.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Martin Huml