Spohr prý s napětím očekává, co přinese zákaz kouření v restauracích a kavárnách, který v Česku vejde v platnost už za dva dny.
„Jsme trošičku napjatí. Ono se mluví hodně o restauracích, ale do restaurací dnes lidé chodí spíš za gurmánským zážitkem a ten si nikdo nechce kazit. Máme za to, že se to dotkne víc kaváren a pivnic, kam si chodí lidé posedět, popřemýšlet. Tak já bych předpokládal, že mezi kuřáky pocítíme úbytek... Ale podle mě to bude vlastně fifty fifty, protože doteď jsme v době oběda měli velkou frontu v nekuřácké části, zatímco ta kuřácká byla volnější. Tak tohle se změní a myslím si, že pro nás bude trochu problém to zvládnout,“ připustil majitel kavárny.
Je prý možné, že krátkodobě klesnou tržby, ale z dlouhodobého hlediska nemá Spohr o kavárnu strach. A to i navzdory tomu, že se mu zdá, jako by politici sesílali na jeho podnik jednu morovou ránu za druhou. Napřed EET, teď zákaz kouření a co bude dál?
„Všechno jsou to takové morové rány, kvůli EET musela kavárna investovat 600 tisíc korun. Slibovaná částka pět tisíc mi přišla směšná. Navíc se domnívám, že je to hlavně psychická záležitost, protože politici nás označují za zloděje a současně přibývá kontrol. Působí to na mě dojmem, že tu je pokus o likvidaci střední třídy,“ posteskl si majitel.
„Všimněte si, jak se politici snaží leccos zakazovat a trh si vždycky najde nějakou cestu, jak to obejít. Vezměte si ty obrázky na krabičkách cigaret. Dnes už má spousta lidí své krabičky, aby to neviděli. Zkrátka si myslím, že politici by neměli vymýšlet zákazy, ale měli by se snažit vyjít lidem vstříc,“ požádal Sylvio Spohr v závěru.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: mp