Hladíkova „greendealová“ estráda narazila u Čunka: Zelené náboženství. Špatně

27.08.2024 21:50 | Komentář

„Vše, co zavání zeleným náboženstvím, je špatně. Představa, že se něco stane jenom proto, že si to přejeme, je nesmysl,“ reagoval senátor, starosta Vsetína a lidovec Jiří Čunek na nedělní dvojité vystoupení ministra Hladíka (KDU-ČSL) v diskuzních pořadech, kde mimo jiné silně razil téma zelené ekonomiky. Nejlepším regulátorem jsou podle Čunka lidé. Ti si řeknou, co potřebují.

Hladíkova „greendealová“ estráda narazila u Čunka: Zelené náboženství. Špatně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

Pustím Primu- Hladík. Pustím ČT- Hladík. V neděli byli někteří televizní diváci překvapeni maratónem televizních vystoupení, který si dal místopředseda lidovců a ministr životního prostředí.

Petr Hladík vystoupil nejprve v pořadu Partie, kde se hned na úvod pohádal s Tomio Okamurou ohledně 21. srpna a toho, kdo je větší kolaborant.

Pak se debata přesunula k tématům „zelené ekonomiky“. Ministr životního prostředí spolupředkládá dokumenty, které podle některých přinesou dramatické zdražení cen energií i mnoha dalších věcí.

V červenci měla trojici dokumentů, nazývanou jako „český Green Deal“, schvalovat vláda. V den jednání ráno ale vyšel v deníku Blesk článek, který velmi dramaticky popisoval dopady, jaké to bude mít na rozpočty českých domácností.

Vláda se následně rozhodla dokumenty neprojednávat.

„Není mi jedno, že si ráno přečtu ve všech médiích, že vláda chystá nový Green Deal, že všechno zdražíme, že bude stát benzin o deset korun víc a tak dále. Chápu potom lidi, že jsou vyděšení a nespokojení,“ řekl tehdy premiér Fiala na tiskovce po jednání.

Vláda podle něj dokumenty odložila, aby ještě jednou propočítala jejich dopady.

Ministr Hladík rovněž řekl, že „nic jako český Green Deal neexistuje“.

„Tyto strategické dokumenty nezdražují život, naopak ukazují dlouhodobou cestu, kterou by se měl náš stát vydat,“ uvedl.

Tuto tezi hájil i v Partii proti Okamurovi.

O hodinu později u Václava Moravce na České televizi usedl proti Filipu Turkovi, jehož do europarlamentu na kandidátce Motoristé sobě vynesla právě kritika iracionální zelené politiky, která podle něj zdevastuje naši ekonomiku.

Hladík však překvapivě čelil spíše moderátoru Moravcovi.

„To jsou implementační plány, jak modernizovat,“ vysvětloval. A obvinil exministra Karla Havíčka, že neudělal novelu energetické koncepce, protože „oni v té minulé vládě moc nepracovali“.

Když nebyl schopen říci, kdy vláda implementační plány projedná, Moravce zajímalo, zda se je nesnaží „vymlčet“ až do zářijových krajských voleb. Hladík to nepopřel.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pan Čunek a ještě pan Cyril Svoboda jsou u lidovců výjimkou potvrzující pravidlo., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseorm , 27.08.2024 23:17:52
Jinak je to jeden zmetek vedle druhého. Pokud se budou chtít vylepšit tím, že si některého z jmenovaných postaví do čela a uspět tak ve volbách je třeba vědět, že jedinec proti této podlé, podrazácké bandě mnoho nezvládne.

|  11 |  0

Další články z rubriky

„To snad není možný, co on si dovolí.“ Holec se splet ve Fialovi. Toto nečekal

22:59 „To snad není možný, co on si dovolí.“ Holec se splet ve Fialovi. Toto nečekal

Publicista Petr Holec to vzal od podlahy. Premiéra Petra Fialy popsal jako muže, kterému ještě pere …