Hrozby „dědkům“. Lídr ODS pískal proti Babišovi. A šel dál

22.01.2023 20:48 | Analýza

Při své nedávné návštěvě Děčína čelil expremiér Andrej Babiš (ANO) společně se svými příznivci střetu s lidmi, kteří na místo setkání dorazili vybavení píšťalkami a transparenty. Jak se ukázalo, nešlo o náhodné odpůrce. Akci proti Babišovi v Děčíně částečně organizovali tamní občanští demokraté. „Jestli se po mně nějakej senilní dědek ožene, tak ho nějak přiměřeně položím na zem,“ avizoval před akcí – na níž po Babišovi jeho odpůrci křičeli, že jej skoro nebylo slyšet – předseda místního sdružení ODS Děčín Jiří Čečrle, že není „zvědavej na agresivní seniory, kteří přeceňují své síly“.

Hrozby „dědkům“. Lídr ODS pískal proti Babišovi. A šel dál
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Andrej Babiš v Liberci

V Děčíně bylo setkání s  podporovateli prezidentského kandidáta dosti napjaté, jelikož na jeho příjezd kromě příznivců čekalo i nemálo odpůrců, a když mezi početný dav Babiš přijel s více než hodinovým zpožděním, už na místě odděloval obě skupiny antikonfliktní tým.

Po celou dobu vystoupení Babiše na improvizovaném pódiu na náměstí také měla dle ČTK skandovat skupina jeho odpůrců „Pavel na Hrad“ a „Babiše do koše“. Vybavení měli být píšťalkami a slogany.

„Naše hnutí uspělo v komunálních volbách a i v prvním kole jsem měl strašně moc hlasů v Ústeckém kraji, já si toho strašně moc vážím. Ale ta účast byla nízká,“ řekl následně během svého vystoupení Babiš a poukázal, že v kraji, kde v prvním kole získal 47,28 procenta hlasů a Pavel jen 29,29 procenta hlasů, volilo pouze 61,50 procenta lidí.

„Oni zdevastují všechno, co my jsme vybudovali,“ varoval následně na místě před tím, co se podle něj stane, pokud čeští občané místo něj zvolí do prezidentské funkce Pavla. „Pokud to prohrajeme společně, tak je vymalováno do roku 2025,“ podotkl.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dceru obtěžují migranti. Německý ministr odhalil citlivé věci. A pak udeřil

13:07 Dceru obtěžují migranti. Německý ministr odhalil citlivé věci. A pak udeřil

Cem Özdemir, německý ministr zemědělství za stranu Zelených, se po nemalém váhání rozhodl promluvit …