Jurečka na webu Prague Pride. Ministr dává rychle ruce pryč

01.08.2024 17:04 | Monitoring

Příští týden odstartuje v Praze další ročník LGBTQ+ festivalu Prague Pride, mezi jehož hlavní partnery patří například hlavní město Praha a Úřad vlády ČR. Konzervativní spolek Aliance pro rodinu upozornil, že mezi hlavní partnery podle stránek Prague Pride patřilo i ministerstvo práce a sociálních věcí pod vedením lidovce Mariana Jurečky. Po tomto upozornění logo MPSV ze seznamu sponzorů zmizelo a Jurečka se chystá oficiálně jakoukoliv spolupráci s Prague Pride dementovat.

Jurečka na webu Prague Pride. Ministr dává rychle ruce pryč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Duhový průvod na Letenskou pláň završil LGBT+ festival Prague Pride

Letos proběhne již 14. ročník festivalu Prague Pride. Po celý příští týden nabídne více než 200 akcí na několika místech v metropoli. Festival s podtitulem „Rodina je tam, kde je láska“ se má zaměřit na rodinu, kterou nedefinují geny, ale bezpodmínečné přijetí.

Mezi oficiálními partnery je například Úřad vlády ČR nebo hlavní město Praha. A ještě včera na stránkách viselo mezi partnery i logo ministerstva práce a sociálních věcí. Toho si všimla Aliance pro rodinu, která ihned kontaktovala šéfa resortu Mariana Jurečku. Ten prý celou věc brzy oficiálně vysvětlí a spolupráci dementuje. Aliance pro rodinu mezitím alespoň informuje o komunikaci s MPSV.

„Dovolte mi, abych Vám poděkovala za důvěru, se kterou jste se na nás začali obracet ve věci umístění loga ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV), mezi významnými partnery LGBTIQ+ spolku Prague Pride. Pan ministr Jurečka mi včera osobně volal a požádal mě, abych Vám to dovysvětlila. To ráda udělám,“ informuje předsedkyně spolku Jana Jochová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kde je pravda? , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePetr Novák , 01.08.2024 17:21:06
Je pravda, že ministerstvo práce a sociálních věcí sponzoruje Prague Pride? Z peněz daňových poplatníků? To je nehoráznost. Vypadá to na zneužití funkce veřejného činitele, rozkrádání a zpronevěru? Zlodějna v přímém přenosu. A pak jim mají lidé věřit, že nejsou peníze na důchody či sociálně potřebné. Darebáci.

|  13 |  0

Další články z rubriky

Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

19:40 Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

V uplynulých dnech maďarský premiér Viktor Orbán vystoupil na výročním fóru v Kötcse a na Abrossetti…