Kimovi vojáci v Rusku, fasují uniformy. A Západ zase „vyjádří hluboké znepokojení“

19.10.2024 9:15 | Monitoring

Tisíce severokorejských vojáků míří do Ruska, třetí světová válka je na spadnutí, „ale Západ spí“. A ruský prezident Vladimir Putin i Čína a Írán to vidí. Vidí, jak je Západ nejednotný a není ochoten udělat něco pro svou vlastní bezpečnost. Takto situaci popisuje jeden z bývalých ukrajinských důstojníků. Jihokorejská národní zpravodajská služba (NIS) poskytla důkazy, že severokorejští vojáci dorazili do Ruska již v srpnu. Mezitím končící prezident USA Joe Biden v Berlíně vyzval k další podpoře Ukrajiny.

Kimovi vojáci v Rusku, fasují uniformy. A Západ zase „vyjádří hluboké znepokojení“
Foto: Archiv Jana Zugara
Popisek: Toto vyfotil mladý křesťanský demokrat Jan Zugar na své návštěvě KLDR

Jihokorejská agentura Jonhap tvrdí, že v Rusku cvičí 12 tisíc severokorejských vojáků, a to včetně vojáků ze specializovaných jednotek. Optimisté na Západě by mohli říct, že nutnost lákat do Ruska vojáky KLDR ukazuje na vyčerpání Ruské federace. Jenže někdejší důstojník ukrajinské armády, jenž vystupuje na sociálních sítích pod jménem Tatarigami, k tomu dodal, že Rusové prostě dokázali nalézt nové zdroje. Na rozdíl od Ukrajiny a od Západu.

Anketa

Vede Kateřina Konečná KSČM správným směrem?

2%
hlasovalo: 12103 lidí
„Někdo může namítnout, že se Rusko obrací na Severní Koreu ukazuje, jak zoufalá je jeho situace. Možná ano, ale faktem zůstává: Rusko nachází nové zdroje pracovní síly. A kdo vystupuje za Ukrajinu? Zatímco Rusko stahuje tisíce vojáků ze Severní Koreje, Ukrajina je požádána, aby zmobilizovala svou nejmenší demografickou skupinu a obětovala svou budoucnost, zatímco západní státy debatují, zda by měly přispívat byť jen zlomkem svého HDP,“ napsal Tatarigami na sociální síti X.

A hned pokračoval. „Francouzský prezident Macron kdysi hovořil o vyslání vojáků na Ukrajinu, jenže zůstalo jen u slov.  Mezitím Kim Čong-un neučinil žádná prohlášení – jednoduše poslal na pomoc Rusku síly o velikosti sboru.“

Konstatoval také, že Západ už ve prospěch Ukrajiny vydal značné množství peněz i zásob zbraní a ruská armáda přesto postupuje. Ruský prezident Vladimir Putin může být z pohledu někdejšího ukrajinského důstojníka spokojen, protože vidí, jak je Západ znaven. Američané se zabývají vlastními prezidentskými volbami a Evropané se jen nečinně dívají, jak budou proti jedné z evropských zemí bojovat Severokorejci.

Tatarigami upozornil, že tohle všechno pozorně sledují jak Číňané, tak Íránci. A vidí, jak málo se Američané i Evropané starají o svou bezpečnost. Vidí, jak německý kancléř Olaf Scholz hovoří o možnosti jednat s ruským prezidentem Putinem o míru.

„Pokud nevidíte, jak tato slabost přetvoří globální bezpečnostní prostředí, a pokud severokorejští vojáci v Evropě nebudou dostatečným probuzením, pak pochybuji, že by Západ něco přimělo jednat, byť jen aby se ochránil,“ varuje někdejší ukrajinský důstojník.

Válka na Ukrajině

Válka na Ukrajině

Válka na Ukrajině

Ukrajinec žijící dlouhá léta v České republice Vasyl Kapustej neskrýval rozčarování.

„Severokorejští vojáci fasují russácké uniformy… Takže teď Ukrajina oficiálně válčí nejen s Russáckem, Běloruskem, Iránem, ale i s KLDR (a v pozadí s Čínou). A Západ mezitím vyjadřuje jen hluboké znepokojení… super,“ konstatoval roztrpčeně. A přidal video, které ukazuje severokorejské vojáky s poznámkou, že třetí světová válka jer na spadnutí. „Ale Západ spí.“

Válka na Ukrajině

Jihokorejská Národní zpravodajská služba (NIS) poskytla v pátek důkazy o rozmístění severokorejských jednotek v Rusku. Jednotky nasazené v Rusku se skládaly z „1500 příslušníků severokorejských speciálních sil z oblastí poblíž Čchongdžin, Hamhung a Musudan“. Uvedla, že byli přepraveni „čtyřmi vyloďovacími loděmi a třemi doprovodnými loděmi ruské tichomořské flotily“, a to již před mnoha týdny, konkrétně od 8. do 13. srpna.

Mezitím končící americký prezident Joe Biden v Berlíně vyzval k další podpoře Ukrajiny. Podle agentury Reuters během své návštěvy Evropy, konkrétně na půdě německého kancléřství, upozornil, že Ukrajince čeká velmi obtížná zima a západní spojenci musí tomuto ruskou válkou těžce zkoušenému národu pomoct.

„Vzhledem k tomu, že Ukrajina čelí těžké zimě, musíme udržet naše odhodlání,“ prohlásil Biden. „Vím, že cena je vysoká, ale nenechte se mýlit, je nesrovnatelná s cenou života ve světě, kde převládá agrese, kde velké státy napadají a šikanují ty menší jen proto, že mohou.“

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 64 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jižní Korea, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNechtík , 19.10.2024 9:52:21
má nejhorší vztahy se Severní za poslední dobu. Tak bych ty informace bral s velkou rezervou. USA má špionážní družice nad územím konfliktu, které rozpoznají malé auto i člověka, tak kde jsou snímky 1500 korejských vojáků?? Kolik již padlo západních vojáků, žoldáků, školitelů, vojenských specialistů za Ukrajinu??? 52 států dodává zbraně na Ukrajinu což je v pořádku. Pár států (3-4) pomáhá Rusku a je to ohrožení míru!! Celý Západ posílá své odborníky, specialisty i vojáky na Ukrajinu a to se může. Pošle možná Korea do Ruska 1500 vojáků a hrozí 3.sv+tová válka!

|  12 |  0

Další články z rubriky

Cpeme se, mlaskáme, po nás potopa. Žantovský rozebral, jak vláda „dýchá se společností“

9:02 Cpeme se, mlaskáme, po nás potopa. Žantovský rozebral, jak vláda „dýchá se společností“

TÝDEN V MÉDIÍCH Je opravdu nezbytné, když se snižují důchody, zvyšuje se věk odchodu do důchodu, zvy…