Lampedusa zaplavena migranty. Starosta varuje. Toto se může stát!

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen pro přihlášené uživatele s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší. Předplatné můžete získat i zdarma, prozkoumejte možnosti předplatného.
  • hlasování v anketě pod článkem = 1 prémiový bod
  • zapnutí čtečky pro daný den = připravujeme
  • přehrání audiočlánku (TTS) = připravujeme
  • 14.06.2021 17:46 | Zprávy

    Tisíce migrantů se v posledních týdnech doplavily na italský ostrov Lampedusa. Evropská komise chce po členských státech, aby Itálii s problémem pomohly. Slovenský ministr zahraničí Ivan Korčok ovšem systém povinných kvót rázně odmítl. „Trváme na svém stanovisku, že ve střednědobém a dlouhodobém horizontu povinné kvóty nepomohou,“ pověděl. Vyjádřil se i papež František. Středozemní moře se prý stalo „největším hřbitovem v Evropě“.

    Lampedusa zaplavena migranty. Starosta varuje. Toto se může stát!
    Foto: Repro YouTube kanál africanews
    Popisek: Migranti na italském ostrově Lampedusa

    Dobré počasí začalo přitahovat migranty k cestě do Evropy. V posledních dnech a týdnech zažívá italský ostrov Lampedusa nápor migrantů. Jen za poslední víkend se jich na tento středozemní ostrov doplavilo více než 1 300. Většina z uprchlíků byla zachráněna italskými rybáři ze člunů, na kterých se vydali na cestu ze severní Afriky.

    „Příznivé letní počasí povzbuzuje migranty, aby se vydali na nebezpečnou cestu na Lampedusu a do Evropy. Téměř každou hodinu zde přistává jedna loď a situace se zhoršuje,“ pověděl serveru Arab News starosta Lampedusy Salvatore Martello.

    Dodal, že identifikační středisko na ostrově je přeplněné a hrozí, že v důsledku toho budou ohrožena hygienická opatření. „Situace se tam může změnit ve výbušnou, takže pobřežní stráž přesouvá část hostů centra na jednu z karanténních lodí kotvících ve vodách Lampedusy,“ vysvětlil.

    Celý článek ZDE:

    Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: tle

    MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

    Můžete se k tomu vyjádřit?

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

    12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

    Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…