Lessy je podle soudu vinen. A prošvihl i amnestii

04.01.2013 16:40 | Zprávy

Bývalý policejní prezident Petr Lessy dostal od soudu podmínečný osmiměsíční trest, odložený na 18 měsíců. Byl shledán vinným ze zneužití pravomoci úřední osoby a pomluvy jiných policejních důstojníků. Někdejší hlava policistů, odvolaná vloni v létě právě kvůli tomuto stíhání, byla trestním příkazem odsouzena již v prosinci, rozhodnutí však bylo doručeno až nyní.

Lessy je podle soudu vinen. A prošvihl i amnestii
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Václav Klaus a Petr Lessy

Jednalo se však o nepravomocné rozhodnutí, proto se na něj nevztahuje novoroční prezidentská amnestie. Lessy s odsouzením nesouhlasí a podal proti němu odpor. Žalobce Michal Muravský jeho rozhodnutí nechce komentovat. „Já se k dalšímu postupu zatím vyjadřovat nebudu,“ uvedl.

Lessy měl v září 2011 předat své mluvčí dokumenty očerňující náměstka zlínské policie Jaroslava Vaňka. Ty měla mluvčí předat vybranému novináři. Podle inspekce Lessy vědomě poskytl nepravdivé informace, navíc získané v souvislosti s výkonem své funkce. Lessy se  hájil, že inkriminovaný den vůbec nebyl v práci, neboť v Ostravě vyzvedával z nemocnice svého syna.

Lessy se rovněž brání proti svému vyhazovu od policie. Podal žalobu proti tomuto rozhodnutí ministra vnitra Jana Kubiceho, které podle jeho advokáta Václava Lásky bylo nezákonné.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Boj o Lipavského. Zní tvrdá slova: Zaměnitelný. Mohl by dělat i zástupce šéfa samoobsluhy

7:41 Boj o Lipavského. Zní tvrdá slova: Zaměnitelný. Mohl by dělat i zástupce šéfa samoobsluhy

TÝDEN V MÉDIÍCH Piráti se ukázali jako mimořádní političtí amatéři a nepomohla jim ani poslušnost a …