Mám rád Cimrmany a celkem slušně střílím. Jan Fischer se odhalil v bulváru

06.12.2012 6:41 | Zprávy

Prezidentský kandidát Jan Fischer má rád Cimrmany, ale česká politika podle něj nepotřebuje legraci a bonmoty, takže občas může působit jako nudný patron. V rozhovoru pro nejčtěnější deník se snažil prezentovat z lidské stránky, takže vyprávěl o své nově objevené vášni pro střelbu, a nebo o svém temperamentu, zděděném po srbských předcích.

Mám rád Cimrmany a celkem slušně střílím. Jan Fischer se odhalil v bulváru
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Prezidentský kandidát Jan Fischer během setkání s občany

„Možná nejsem bavič, ale problémy české společnosti jsou vážná věc. Veselé bonmoty na ně rozhodně nestačí,“ vysvětlil prezidentský kandidát svou pověst „suchara“. Ale doma s manželkou nebo se synem se prý dokáže bavit naprosto neuvěřitelně. „Já vyrůstal na Cimrmanech, například hru Záskok umíme s manželkou prakticky celou zpaměti,“ popisuje zdroje svého humoru.

Česká politika a její současný stav, to však podle něj žádná legrace není. „Lidé mají dílem vztek, dílem jsou zklamaní,“ chápe prezidentský kandidát. Prezident má začít u sebe, musí se chovat tak, aby mu lidé věřili,“ doporučuje. Tím prý může postupně učinit uvěřitelnou celou politiku.

Fischer by prý za tyto vize dokázal bojovat, i když jinak není zrovna sportovec. „Zamlada jsem dělal atletiku, hrál fotbal, jezdil na běžkách, ale teď je to výrazně slabší. Nedávno jsem ale zkoušel lukostřelbu, a to mě nesmírně zaujalo,“ líčí v bulvárním deníku Blesk. Terčové sporty mu prý jdou obecně, dokonce vlastní zbrojní průkaz a celkem slušně střílí.

Pak ujistil, že do kampaně nešel s žádnými Pandořinými skříňkami, které by na něj mohly vychrlit své vichry. Rázně popřel spekulace, že by tajil milenku. Mělo se prý jednat o jeho kolegyni z Českého statistického úřadu a posléze Úřadu vlády. „To je moje bývalá kolegyně a následně šéfka mé kanceláře jako premiéra. Pokud to někdo takto pospojoval, tak to je opravdu slabý výkon,“ myslí si.

Poté se svěřil, že i když působí jako flegmatik, dokáže se i naštvat. „Táta byl velmi klidný a vyrovnaný, ale z máminy strany mám nějaké srbské předky, tak ten temperament asi bude odtud,“ odhaduje prezidentský kandidát.

Redaktoři bulvárního deníku jej ještě požádali, aby ohodnotil své protikandidáty v prezidentské volbě. To však bývalý předseda úřednické vlády jednoznačně a razantně odmítl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Kmotři

Jestli ODS podle vás řídí kmotři, jak vysvětlíte, že jste s nimi spolupracovali a evidentně vám to dosud nevadilo?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Po projevu Ivana Trojana padlo ošklivé slovo ze 70. let

10:52 Po projevu Ivana Trojana padlo ošklivé slovo ze 70. let

Poučení z historie. Obrana nezávislé žurnalistiky a zastání se umělců na Slovensku. Chvála „otevřené…