Nadávky, které sem nejde napsat. Koláře vyobcovali „jeho vlastní“. Kvůli boxerce

03.08.2024 13:42 | Monitoring

Ondřej Kolář z TOP 09 se opět přihlásil o slovo. A opět vzbudil pořádný rozruch. Dočkal se označení „bigotní konzerva“, ale také „sr*č, sv*ně, proruská mr*ka“ a tak podobně. Dokonce i novinář Petr Honzejk z Hospodářských novin se ozval. Kvůli tomu, že Kolář zabrousil na téma transsexuality. Starosta Tetína Matěj Hlavatý (STAN) na to konto Koláře požádal, aby přestal roztáčet kola nenávisti.

Nadávky, které sem nejde napsat. Koláře vyobcovali „jeho vlastní“. Kvůli boxerce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Kolář

Někdejší starosta Prahy 6, poté také poslanec českého parlamentu a teď před pár týdny čerstvě zvolený český europoslanec Ondřej Kolář na sebe v průběhu posledních let několikrát strhl pozornost. Ať už šlo o snahu odstranit z veřejného prostranství na Praze 6 sochu sovětského maršála Koněva nebo přejmenovat náměstí u budovy ruské ambasády na Náměstí Borise Němcova. 

Teď na sebe upoutal pozornost svým výrokem k olympijským hrám a k boxu žen.

„Nechci být zlý,“ začal opatrně, „ale proč, když máme Paralympiádu pro lidi, kterým kvůli tělesnému hendikepu nedovolíme startovat na Olympiádě, Speciální olympiádu, která je pro ty s mentálním hendikepem, nemůže pro tyhle lidi být něco jako Translympiáda?“ zeptal se.

Hned dostal odpověď od komentátora Hospodářských novin Petra Honzejka. Dozvěděl se od něj, že se vyjádřil „zle a hloupě“.

„Když nechcete být zlý, tak nebuďte. A tvrdit, že někomu kvůli tělesnému handicapu nedovolíme startovat na Olympiádě není zlé, ale hloupé,“ nešetřil kritickými slovy novinář.

A Kolář hned vycouval.

„Už mě jeden paralympionik vyvedl z omylu. Fakt jsem myslel, že to tak je. Učím se.“

Ondřej Kolář promlouvá

Jenže to byl teprve začátek.

Kolář prozradil, že si za svůj tweet vysloužil i mnohem ostřejší kritiku.

„Včera jsem si dovolil zabrousit do tématu transsexuality. Dozvěděl jsem se, že jsem sráč, proruská mr*ka, bigotní konzerva, sv*ně, co umí jen urážet. No tak jo. Někteří, co se nejvíc zaklínají tolerancí a respektem jsou ti nejvíc netolerantní jedinci,“ prozradil.

Hned ho krotil Matěj Hlavatý, starosta z Tetína.

„Ondro, prosím. Už toho bylo dost. Smažte to a nerozjíždějte další nenávist, té je ve společnosti až dost. Nepřítel je jinde a skrze podobné věci se nás snaží rozdělit.“

Ale tentokrát se Kolář ohradil.

„No nevím, Matěji. Já se možná blbě/neznale zeptal. To uznávám. Ty hejty pak šly odjinud,“ prozradil.

Ondřej Kolář promlouvá

„A nestačilo to už? Já poslední dny čelím vyhrůžkám smrtí a vysmívání. Fakt to není příjemné. Už, prosím, dost,“ žádal Hlavatý.

„Od včera mi taky toleranci a respekt hlásící jedinci píšou, ať zdechnu,“ prozradil na to konto Kolář.

„Tak v tom nepokračujte dál. Je to zbytečný,“ zlobil se Hlavatý.

A Kolář celou debatu uzavřel.

„Matěji, já se nikomu neposmívám, nikomu nevyhrožuju, vlastně ani nikoho neodsuzuju. Občas si rejpnu, často se zmýlím. Omyly nemažu, jen ať všichni vidí, že dělám chyby. Ubožákům, co ostatním hrozí kvůli jinému názoru, už se jenom vysmívám,“ napsal Kolář.

Ondřej Kolář promlouvá

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ubožákem, který odstraňuje sochy osvoboditelů je Kolář, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAlena F. , 03.08.2024 14:58:40
Je to pokřivený člověk. Koneckonců víme kdo je otcem , který ho vychoval . A voliči kteří mu dali hlas by potřebovali pár lepanců. Pokud to ovšem nezfalšovala umělá inteligence. Tolik hlupáků , aby byl zvolen, snad u nás není.

|  14 |  0

Další články z rubriky

„Ten hambáč za šest stovek je pozlacený?“ Ne, z Krumlova. Žena vyhnala manžela z hospody

12:00 „Ten hambáč za šest stovek je pozlacený?“ Ne, z Krumlova. Žena vyhnala manžela z hospody

Lidi šetří. Spojují oběd s večeří. I to jsme se dozvěděli při návštěvě Českého Krumlova. Mluvili jsm…