Nečas obhajoval restituce, komunistka Konečná se pustila do Chalupy

06.12.2012 12:00 | Zprávy

Během dnešního projednávání církevních restitucí se premiér Petr Nečas dušoval, že dohoda, na jejímž základě jsou restituce uzavřeny, je unikátní. Zároveň uvedl, že by odkládání znamenalo větší škodu než užitek. Nejvíce by podle jeho slov trpěl státní rozpočet a obce.

Nečas obhajoval restituce, komunistka Konečná se pustila do Chalupy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Premiér reagoval na kritiku Miroslava Váni z ČSSD, který interpelaci podal už v polovině července. „Zákon byl propasírován sněmovnou bez ohledu na názor opozice a celé veřejnosti, nebrali jste zřetel na názory odborníků, laiků, občanů, věřících i nevěřících," řekl poslanec. Nečas zdůraznil, že církve přestanou být závislé na státním rozpočtu. Upozornil, že počet duchovních roste, budou registrovány další církve a stát by jim musel vyplácet stále více peněz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Zůstanete v politice?

Pane Bartoši, nemyslíte, že jste se rozhodl unáhleně? Proč už nechcete být předsedou? Nebo to nechtějí jiní? Pokud je to tak, tak si neuvědomují, že strana stojí hlavně na vás. A co by mě taky dost zajímalo je, zda budete příští rok kandidovat do sněmovny?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Po projevu Ivana Trojana padlo ošklivé slovo ze 70. let

10:52 Po projevu Ivana Trojana padlo ošklivé slovo ze 70. let

Poučení z historie. Obrana nezávislé žurnalistiky a zastání se umělců na Slovensku. Chvála „otevřené…