Nemám nic proti festivalům, dokud nejsem nucen je platit z daní, říká Vondráček

05.08.2024 15:14 | Monitoring

V Praze začíná další ročník festivalu Praque Pride, jedné z největších kulturních akcí v České republice, která však každoročně vyvolává vlnu emocí i pořádnou porci veřejné debaty. Jde totiž o akci, která chce vyvolat diskusi o LGBTQ komunitě a má být demonstrací její hrdosti. Podle některých však jde o politicko-aktivistický festival, na který navíc přispívají veřejné rozpočty milionovými částkami.

Nemám nic proti festivalům, dokud nejsem nucen je platit z daní, říká Vondráček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

„Dělání festivalů a průvodů je krásná věc! Nemám proti nim vůbec nic, dokud nejsem nucen je nedobrovolně financovat ze svých daní. Něčemu takovému říkám jasné ne,“ řekl u příležitosti startu festivalu Prague Pride Libor Vondráček, předseda Svobodných. „Jsem toho názoru, že partnery takových ideologických akcí mají být soukromé firmy či nadace, ne instituce financované z peněz nás všech,“ dodal Vondráček, který se netají, že je obecně proti dotacím. 

„Čím méně jich bude, tím lépe. Když už je ale naše společnost toleruje, měli bychom mít alespoň nějaké zábrany. Tak jako mi nedává smysl dotovat podnikatelům elektromobily nebo změnu loga, tak při startu Prague Pride nemůžu mlčet,“ vysvětlil svůj postoj předseda Svobodných. 
 
Libor Vondráček si však zároveň rýpl také do často používaného argumentu, který se týká Evropské unie a výhod, které členství přináší České republice. „A tak až vám bude zase někdo připomínat, kolik k nám teče z Evropské unie peněz, tak si vzpomeňte, že jsou z nich dotovány často totálně neproduktivní nesmysly jako třeba politicky-aktivistické festivaly Prague Pride apod,“ dodal Vondráček. 
 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kulturní akce?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedrobeřek , 05.08.2024 16:05:22
Kdo vymyslel že sraz buzerantů je největší kulturní akce u nás?A ještě dotovaná.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Holec po krajských volbách: „Teď přijde sviň*rna.“

19:25 Holec po krajských volbách: „Teď přijde sviň*rna.“

Většina komentátorů u nás píše svým fialovským srdíčkem, voliče ale neoblbnete, říká komentátor Petr…