Němci měli větší šanci dobýt Anglii, než má Ukrajina Krym. Analytik se vysmál nadějím

06.08.2024 11:50 | Monitoring

Ukrajina odřízla ruskou flotilu od Krymu, zaznělo ze serveru Business Insider. Právě o Krym se odehraje nejkrvavější bitva, tvrdí. Jenže hned přišly pochybnosti. „Řeči o tom, že Ukrajina nějakým způsobem znovu dobyla Krym, aby ukončila válku, jsou v tuto chvíli méně realistické, než diskuse o ruském obsazení Istanbulu a Dardanel,“ zaznělo v odpovědi. A také, že za druhé světové války měla větší šanci na úspěch německá snaha o vylodění ve Velké Británii.

Němci měli větší šanci dobýt Anglii, než má Ukrajina Krym. Analytik se vysmál nadějím
Foto: Repro ruské ministerstvo obrany
Popisek: Černomořská flotila

Server Business Insider informoval o postupném odřezávání Ruska od Krymu ukrajinskými vojenskými akcemi. „Po rozsáhlé ruské invazi v roce 2022 však Ukrajina v regionu opakovaně udeřila a podle veřejně dostupných informací zničila nebo poškodila přibližně polovinu válečných lodí ruské flotily včetně jedné ponorky,“ píše Business Insider.

Ruská flotila se ve strachu před ukrajinskými akcemi ukryla na vzdálenou stranu Krymu. „Proti flotile a Kerčskému mostu použila vzdušné bezpilotní letouny, námořní bezpilotní letouny a protilodní střely s často zničujícím účinkem. Ukrajinské vojenské akce dokonce přinutily ruské válečné lodě stáhnout se z Krymu na základny v přístavních městech Feodosija na odvrácené straně Krymu a Novorossijsk v Rusku,“ píše server.

Vojenské akce Ukrajiny pro Rusy znehodnocují Krym nejen z vojenského hlediska, ale i z hlediska turistiky. „Degraduje poloostrov jako klíčovou logistickou cestu k okupačním silám přes jižní Ukrajinu a poskvrňuje jeho přitažlivost pro Rusy jako letní plážové destinace,“ tvrdí Business Insider.

Server se ptá, zda to stačí. Protože pokud chce Ukrajina vojensky dobýt zpět celý Krym, bude muset v místě soustředit drtivou vojenskou sílu. „Pokud však Ukrajina doufá, že dodrží svůj slib znovu dobýt Krym, bude potřebovat obrovskou útočnou sílu, která bude pravděpodobně nejtěžším bojem krvavé války,“ predikuje server.

„Získat zpět Krym by bylo extrémně obtížné, protože Krym je v podstatě ostrov,“ řekl serveru Mark Cancian, bývalý plukovník americké námořní pěchoty, který je hlavním poradcem Centra pro strategická a mezinárodní studia. „Obojživelný útok je nemožný, protože Ukrajině chybí lodě, které by převážely velké množství vojáků a jejich těžké techniky. Rusko má navíc stále letadla a ponorky s raketami s dlouhým doletem, které jsou na moři v podstatě nezranitelné,“ vyjevil své pochybnosti plukovník ve výslužbě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Marian Kučera

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ukrajina, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePutin z Putimi , 06.08.2024 13:10:26
Jedině čeho pitomci útoky na Krym Ukrajinci dosáhnou je, že Rusko jim nedá pokoj, dokud nepřevezme pod svoji kontrolu Oděsu a neodříznou je kompletně od moře.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

20:40 Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

Premiér Petr Fiala (ODS) je nemocen. „Není to nic vážného, je toho teď všude plno, tak se to nevyhnu…